Wie Moet een A1 Verklaring Aanvragen? Belangrijk voor Internationale Werkzaamheden

12 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring is een certificaat dat aantoont onder welk land’s sociale zekerheidssysteem een werknemer of zelfstandige valt. Wie Moet A1 Verklaring Aanvragen. Het is cruciaal voor personen die binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland werken, omdat het bevestigt dat zij hun sociale zekerheidsbijdragen betalen in hun thuisland.

Waarom is een A1 Verklaring Nodig?

 1. Naleving van EU-regelgeving: Een A1 verklaring zorgt ervoor dat u voldoet aan de Europese sociale zekerheidswetten.

 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: Het helpt bij het voorkomen van het betalen van bijdragen in meerdere landen.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: Het garandeert dat werknemers en zelfstandigen verbonden blijven met het sociale zekerheidssysteem van hun thuisland.

Wie Moet een A1 Verklaring Aanvragen?

 1. Werknemers die Internationaal Werken: Werknemers die voor een korte of langere periode in een ander EU/EER-land of Zwitserland werken, moeten een A1 verklaring aanvraag.

 2. Zelfstandige Ondernemers: Zelfstandigen die projecten uitvoeren of diensten verlenen in andere EU/EER-landen of Zwitserland zijn ook verplicht een A1 verklaring aan te vragen.

 3. Werkgevers met Detacherende Werknemers: Werkgevers die werknemers detacheren naar andere EU/EER-landen of Zwitserland moeten voor deze werknemers een A1 verklaring aanvragen.

 4. Meerdere Werkgevers in Verschillende Landen: Werknemers die voor meerdere werkgevers in verschillende EU/EER-landen of Zwitserland werken, moeten nagaan welke werkgever verantwoordelijk is voor het aanvragen van de A1 verklaring.

Het Belang van Tijdige Aanvraag:

Het is belangrijk om de A1 verklaring tijdig aan te vragen, idealiter voordat u met uw werk in het buitenland begint. Het werken zonder een geldige A1 verklaring kan leiden tot juridische problemen en financiële complicaties.

Conclusie:

Het kennen van de verantwoordelijkheid voor het aanvragen van een A1 verklaring is essentieel voor een soepele en conforme internationale werkervaring. Of u nu een werknemer, zelfstandige of werkgever bent, het is belangrijk om te zorgen dat u of uw werknemers over de benodigde A1 verklaring beschikken. SocialePremie kan u ondersteunen bij het aanvragen van een A1 verklaring, zodat u verzekerd bent van naleving van de wet en bescherming van uw sociale zekerheidsrechten. Neem contact met ons op voor deskundige hulp en advies.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?