Woning opgezegd?

Bent u het hier niet eens met de opzegging? Maak bezwaar. Wij helpen u bij het in gang zetten van een procedure om de opzegging ongedaan te maken, zodat u kunt blijven wonen in uw woning.

Start met uw aanvraag

  • Hidden

We zullen onmiddellijk een incassoprocedure opstarten en ons uiterste best doen om uw recht zo spoedig mogelijk te behalen. We sturen eerst een sommatie en daarna gaan we over op een dagvaarding.

Onze diensten worden aangeboden op basis van no-cure, no-pay. U ontvangt het volledige bedrag van uw vordering, en eventuele incassokosten en proceskosten komen ten goede aan onze dienstverlening.
Het gemak van SocialePremie

Een huurovereenkomst opzeggen is een ingrijpende gebeurtenis die zowel huurders als verhuurders voor uitdagingen kan stellen. Of het nu gaat om een huurder die zijn leefomstandigheden wil veranderen of een verhuurder die andere plannen heeft voor het gehuurde pand, het is belangrijk om te begrijpen welke rechten en plichten er gelden bij het opzeggen van een huurovereenkomst. In dit artikel zullen we de stappen bespreken die genomen kunnen worden wanneer een huurovereenkomst wordt beëindigd en wat je kunt doen om jezelf te beschermen.

Kennis van de Huurovereenkomst

Voordat je actie onderneemt, is het van essentieel belang om de huurovereenkomst zorgvuldig door te nemen. De voorwaarden en bepalingen in het contract bepalen immers de rechten en plichten van zowel de huurder als de verhuurder. Let op de opzegtermijn, eventuele boetes voor vroegtijdige beëindiging en andere relevante clausules.

Opzegging door de Huurder

Wanneer een huurder besluit de huurovereenkomst op te zeggen, is het belangrijk om de opzegtermijn zoals vastgesteld in het contract te respecteren. Dit biedt de verhuurder voldoende tijd om een nieuwe huurder te vinden en de nodige regelingen te treffen. Indien de huurder vroegtijdig wil vertrekken, kan het betalen van een boete zoals vastgelegd in de overeenkomst noodzakelijk zijn.

Opzegging door de Verhuurder

Als de verhuurder de huurovereenkomst wil beëindigen, moet hij zich houden aan de wettelijke procedures en de bepalingen in het contract. Afhankelijk van de reden voor opzegging, zoals wanbetaling, overtreding van huisregels of renovatieplannen, moeten specifieke stappen worden gevolgd. Het is essentieel voor verhuurders om op juridisch solide gronden te staan om problemen te voorkomen.

Lees meer >>

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

  • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

  • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

  • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?