Borgsom niet ontvangen?

Is jouw voormalige verhuurder niet overgegaan tot terugbetaling van uw borgsom? Maak bezwaar. Wij staan voor je klaar om de noodzakelijke stappen te ondernemen en een procedure te starten om het bedrag te innen, inclusief rente en proceskosten.

Start met uw aanvraag

  • Hidden

We zullen onmiddellijk een incassoprocedure opstarten en ons uiterste best doen om uw recht zo spoedig mogelijk te behalen. We sturen eerst een sommatie en daarna gaan we over op een dagvaarding.

Onze diensten worden aangeboden op basis van no-cure, no-pay. U ontvangt het volledige bedrag van uw vordering, en eventuele incassokosten en proceskosten komen ten goede aan onze dienstverlening.
Het gemak van SocialePremie

Een van de meest voorkomende bronnen van geschillen tussen huurders en verhuurders is het niet terugkrijgen van de borgsom. De borgsom, vaak gelijk aan één of twee maanden huur, is bedoeld om eventuele schade aan het gehuurde pand te dekken. Wanneer huurders echter geconfronteerd worden met problemen bij het terugvorderen van hun borgsom, is het belangrijk om te begrijpen welke stappen genomen kunnen worden om dit geschil op te lossen.

Documentatie

Een cruciale stap bij het veiligstellen van je borgsom is het zorgvuldig documenteren van de begintoestand van het gehuurde pand bij aanvang van de huurovereenkomst. Maak foto's of video's en maak een gedetailleerde lijst van eventuele bestaande schade. Dit kan dienen als bewijsmateriaal in het geval van een geschil over de oorzaak van de schade.

Inspectie

Bij het beëindigen van de huurovereenkomst is het belangrijk om een grondige inspectie uit te voeren van het pand in het bijzijn van de verhuurder of diens vertegenwoordiger. Maak opnieuw foto's of video's en vergelijk de staat van het pand met de initiële documentatie. Zorg ervoor dat beide partijen akkoord gaan met de bevindingen en dat eventuele schade gedocumenteerd wordt in het eindrapport.

Communicatie

Als je de borgsom niet terugkrijgt, is het eerste wat je moet doen contact opnemen met de verhuurder. Stel een formele brief of e-mail op waarin je de situatie uitlegt en vraag om een gedetailleerde uitleg waarom de borgsom niet wordt teruggegeven. Het is belangrijk om deze communicatie schriftelijk te doen, zodat je een bewijs hebt van je verzoek.

Lees meer >>

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

  • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

  • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

  • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?