Lekkage in je woning?

Ervaar je gebreken in uw woning die niet worden aangepakt door jouw verhuurder? Wij staan klaar om je te assisteren en contact op te nemen met jouw verhuurder om samen tot een oplossing te komen.

Start met uw aanvraag

 • Hidden

We zullen onmiddellijk een incassoprocedure opstarten en ons uiterste best doen om uw recht zo spoedig mogelijk te behalen. We sturen eerst een sommatie en daarna gaan we over op een dagvaarding.

Onze diensten worden aangeboden op basis van no-cure, no-pay. U ontvangt het volledige bedrag van uw vordering, en eventuele incassokosten en proceskosten komen ten goede aan onze dienstverlening.


Het gemak van SocialePremie

Lekkage in een huurwoning kunnen niet alleen de kwaliteit van leven beïnvloeden, maar ook gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Als je merkt dat je verhuurder niet adequaat reageert op een lekkage, is het belangrijk om te weten welke stappen je kunt nemen om de situatie te verbeteren. In dit artikel bespreken we mogelijke oorzaken van vochtproblemen, wat je zelf kunt doen en welke juridische stappen je kunt overwegen als je verhuurder geen oplossing biedt.

Oorzaken van Lekkage

Voordat je actie onderneemt, is het essentieel om de oorzaken van de vochtproblemen te identificeren. Mogelijke bronnen zijn onder andere lekkages, onvoldoende ventilatie, slechte isolatie, en opstijgend vocht. Het begrijpen van de oorzaak is cruciaal voor het vinden van een duurzame oplossing.

Zelfhulpmaatregelen

 1. Ventilatie:
  Zorg voor voldoende ventilatie in de woning. Gebruik ventilatieroosters, laat ramen regelmatig openstaan en gebruik afzuigventilatoren waar nodig.

 2. Voorkom Condensatie:
  Verminder condensatie door de temperatuur in de woning te regelen en vochtige lucht te verminderen. Gebruik bijvoorbeeld vochtabsorbers en vermijd het drogen van kleding binnenshuis.

 3. Melding bij de Verhuurder:
  Maak de verhuurder zo snel mogelijk op de hoogte van de vochtproblemen. Doe dit schriftelijk en leg duidelijk uit wat de aard van het probleem is en welke stappen je al hebt ondernomen.

Rechten van de Huurder

Als huurder heb je bepaalde rechten die je beschermen tegen ongezonde leefomstandigheden. Deze kunnen variëren afhankelijk van het lokale huurrecht, maar over het algemeen heb je recht op een woning in goede staat. Als vocht- en schimmel je leefomgeving aantasten, heb je recht op een adequate oplossing van de verhuurder.

Lees meer >>

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?