Wat is een A1 Verklaring SVB? Uw Gids voor Internationaal Werk

12 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring van de SVB?

Een A1 verklaring, uitgegeven door de Sociale Verzekeringsbank (SVB), is een officieel document dat aangeeft onder welk socialezekerheidsstelsel een Nederlandse werknemer of zelfstandige valt. Dit certificaat is bedoeld voor personen die binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland werken. Het toont aan dat de betreffende persoon onder het Nederlandse sociale zekerheidssysteem valt en daar sociale zekerheidsbijdragen betaalt.

Waarom is een A1 Verklaring Nodig?

 1. Naleving van EU-regelgeving: Het hebben van een A1 verklaring van de SVB zorgt ervoor dat Nederlandse professionals voldoen aan de Europese sociale zekerheidswetten.

 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: De verklaring voorkomt dat men in meer dan één land sociale zekerheidsbijdragen moet betalen.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: Het waarborgt dat werknemers aangesloten blijven bij het Nederlandse socialezekerheidssysteem, zelfs als ze tijdelijk in het buitenland werken.

Het Aanvraagproces van een A1 Verklaring bij de SVB:

 1. Vaststellen van de Behoefte: Beoordeel of u een A1 verklaring nodig heeft op basis van uw internationale werkplannen.

 2. Aanvragen bij de SVB: De SVB is de instantie in Nederland die verantwoordelijk is voor het uitgeven van A1 verklaringen. U kunt uw aanvraag starten via de SVB-website of door contact op te nemen met de SVB.

 3. Verzamelen van Benodigde Documentatie: Zorg voor alle relevante documenten, zoals een arbeidsovereenkomst of bewijs van uw zelfstandige status.

 4. Indienen van de Aanvraag: Volg de instructies van de SVB voor het indienen van uw aanvraag.

Belang van de A1 Verklaring van de SVB:

Het hebben van een A1 verklaring van de SVB is essentieel voor Nederlandse professionals die in het buitenland werken. Het biedt wettelijke bescherming en voorkomt mogelijke complicaties met betrekking tot sociale zekerheidsbijdragen.

Conclusie:

Een A1 verklar ing van de SVB is een cruciaal document voor Nederlandse professionals die internationaal werken. Het zorgt voor naleving van Europese sociale zekerheidswetten en biedt bescherming tegen juridische en financiële problemen. SocialePremie kan u assisteren bij het aanvragen van uw A1 verklar ing bij de SVB, zodat u goed voorbereid bent op uw internationale carrière. Neem contact met ons op voor deskundige hulp en advies.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?