Wat is een A1-Verklaring en Waarom is Deze Onmisbaar voor Werken in het Buitenland?

19 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1-Verklaring?

Een A1-verklaring is een document dat aantoont onder welk socialezekerheidsstelsel een werknemer of zelfstandige valt, wanneer hij of zij tijdelijk in een ander EU-land, EER-land of Zwitserland werkt. Deze verklaring bevestigt dat de betreffende persoon socialezekerheidsbijdragen blijft betalen in het land van oorsprong en daardoor onder dit stelsel verzekerd blijft.

Waarom is de A1-Verklaring Nodig?

 1. Wettelijke Naleving: De A1-verklaring zorgt ervoor dat werknemers en werkgevers voldoen aan de Europese regelgeving met betrekking tot sociale zekerheid, en vermijdt mogelijke juridische complicaties door niet-naleving.

 2. Voorkomen van Dubbele Bijdragen: Zonder deze verklaring lopen werknemers het risico op het betalen van socialezekerheidsbijdragen in zowel het gastland als het thuisland. De A1-verklaring voorkomt deze dubbele bijdragen.

 3. Behoud van Socialezekerheidsrechten: Met een A1-verklaring behouden werknemers hun rechten op socialezekerheidsvoordelen, zoals ziekte- en werkloosheidsuitkeringen, in hun thuisland.

Wanneer en Hoe een A1-Verklaring Aanvragen?

 1. Voorafgaand aan Uitzending of Detachering: Het is essentieel om de A1-verklaring aan te vragen voordat de werknemer naar het buitenland vertrekt.

 2. Procedure: De verklaring moet worden aangevraagd bij de bevoegde socialezekerheidsinstantie in het thuisland van de werknemer of zelfstandige.

 3. Benodigde Documentatie: Voor de aanvraag zijn doorgaans documenten nodig zoals een arbeidsovereenkomst, informatie over de werkgever en de duur van het werk in het buitenland.

De Rol van SocialePremie:

Het begrijpen en verkrijgen van een A1-verklar ing kan complex zijn. SocialePremie biedt expertise en ondersteuning in dit proces. We helpen bij het verzamelen van de juiste documentatie, het adviseren over het aanvraagproces en zorgen voor een soepele afhandeling van uw aanvraag.

Conclusie:

De A1-verklar ing is een cruciaal document voor iedereen die tijdelijk in het buitenland werkt. Het biedt zekerheid over de socialezekerheidsstatus en voorkomt juridische en financiële complicaties. Voor hulp bij het aanvragen van uw A1-verklar ing kunt u terecht bij SocialePremie. Neem contact met ons op voor professionele begeleiding en ondersteuning voor een zorgeloze internationale werkervaring.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?