Wat is een A1 (E101) verklaring?

30 oktober 2019 - door Benjamin Jozef Aras

Gaat uw medewerker in het buitenland werken voor uw bedrijf? Gaat u als zelfstandige in het buitenland aan de slag? Of huurt u buitenlandse arbeidskrachten in Nederland in? Dan heeft u een A1-verklaring nodig, maar wat is een A1 (E101) verklaring?

Wat is een A1 (E101) verklaring?

Met een A1 (E101) verklaring (ook wel een certificate of coverage) bewijst u of uw werknemer in welk land de sociale verzekeringspremies worden betaald. Zonder een A1-verklaring mag u of uw werknemer in sommige landen niet aan het werk. Werkt u buiten Nederland zonder A1-verklaring? Dan kunt u een boete krijgen van de arbeidsinspectie in het land waar u werkt.

Alleen voor EU, EER en verdragslanden
De A1-verklaring is er alleen voor mensen die werken in:

Aanvraag van uw A1 / Certificate of Coverage
U heeft een meldingsplicht als u in het buitenland gaat betalen. De sociale verzekeringspremies draagt u in Nederland af. Hiervoor heeft u een A1 verklaring nodig, dan hoeft u in het land waar u zult werken geen sociale verzekeringspremies af te dragen.

U doet de aanvraag eenvoudig en snel via deze pagina

Hulp nodig bij uw aanvraag?
Indien u vragen heeft betreffende uw aanvraag, of u weet niet zeker hoe de aanvraag moet worden ingediend. Neemt u dan vrijblijvend contact op met onze juristen. Wij zijn op werkdagen te bereiken op 085-8000641.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

  • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

  • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

  • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

  • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

  • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

  • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

  • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?