Wanneer Moet Je een A1 Verklaring Aanvragen voor Internationaal Werk?

19 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring is een officieel document dat aantoont dat een werknemer of zelfstandige die tijdelijk in het buitenland werkt, nog steeds verzekerd is onder het socialezekerheidsstelsel van het thuisland. Wanneer Moet Je een A1 Verklaring Aanvragen. Dit voorkomt dat men in meerdere landen socialezekerheidsbijdragen moet betalen.

Wanneer Moet Je een A1 Verklaring Aanvragen?

 1. Voor Tijdelijke Werkzaamheden in het Buitenland: Als je als werknemer of zelfstandige tijdelijk gaat werken in een ander EU/EER-land of Zwitserland, moet je een A1 verklaring aanvragen. Dit geldt voor opdrachten, projecten of detacheringen.

 2. Bij Meerdere Werklocaties in Verschillende Landen: Als je in meerdere EU/EER-landen of Zwitserland werkt, is een A1 verklaring nodig om te bepalen onder welk socialezekerheidsstelsel je valt.

 3. Bij Detachering door een Werkgever: Wanneer een werkgever een werknemer detacheert naar een ander land binnen de EU/EER of Zwitserland, is het verkrijgen van een A1 verklaring een vereiste.

Belang van het Aanvragen van een A1 Verklaring:

Het Aanvraagproces:

 1. Aanvragen bij de Bevoegde Instantie: Dit gebeurt meestal bij de socialezekerheidsinstelling in het thuisland.

 2. Benodigde Documentatie: Verzamel alle relevante documentatie, zoals details over je werkgever en de duur van je buitenlandse werkzaamheden.

 3. Verwerkingstijd: Houd rekening met de tijd die nodig is voor de verwerking van je aanvraag.

De Rol van SocialePremie:

Bij SocialePremie begrijpen we dat het navigeren door het aanvraagproces voor een A1 verklaring complex kan zijn. Wij bieden ondersteuning bij elke stap, van het verzamelen van de benodigde documenten tot het begeleiden van de aanvraagprocedure.

Conclusie:

Het tijdig aanvragen van een A1 verklaring is essentieel voor iedereen die internationaal werkt. Het biedt wettelijke bescherming, financiële zekerheid en administratieve duidelijkheid. Voor ondersteuning bij het aanvragen van een A1 verklaring, kun je rekenen op de ervaring en expertise van SocialePremie. Neem contact met ons op voor professionele begeleiding en zorg voor een soepele internationale werkervaring.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?