Wanneer Moet Ik een A1 Verklaring Aanvragen voor Werken in het Buitenland?

19 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een officieel document dat aangeeft dat een werknemer of zelfstandige, die tijdelijk in een ander EU-land, EER-land of Zwitserland werkt, onder het socialezekerheidsstelsel van zijn of haar thuisland blijft vallen. Wanneer Moet Ik een A1 Verklaring Aanvragen. Dit voorkomt dat men in meerdere landen socialezekerheidsbijdragen betaalt.

Wanneer Moet U een A1 Verklaring Aanvragen?

 1. Voor Tijdelijke Detachering in het Buitenland: Als u als werknemer tijdelijk naar een ander EU/EER-land of Zwitserland wordt uitgezonden, dient u een A1 verklaring aan te vragen. Dit geldt ook voor zelfstandigen die tijdelijk in een van deze landen werken.

 2. Bij Meerdere Werklocaties in Verschillende Landen: Werkt u gelijktijdig in meerdere EU/EER-landen of Zwitserland, dan is een A1 verklaring nodig om te bepalen onder welk socialezekerheidsstelsel u valt.

 3. Bij Langdurige Projecten in het Buitenland: Voor projecten of opdrachten die een lange periode in het buitenland beslaan, is het belangrijk om een A1 verklaring aan te vragen om uw socialezekerheidsstatus duidelijk te hebben.

Het Belang van het Aanvragen van een A1 Verklaring:

Het Aanvraagproces:

 1. Aanvragen bij de Bevoegde Instantie: De aanvraag moet worden ingediend bij de socialezekerheidsinstelling van het thuisland.

 2. Benodigde Documentatie: Dit omvat meestal informatie over de werkgever, de duur van de detachering en bewijs van werkzaamheden.

 3. Verwerkingstijd: De tijd die nodig is voor de verwerking van de aanvraag kan variëren.

De Rol van SocialePremie:

Het aanvragen van een A1 verklaring kan een complex proces zijn. SocialePremie biedt ondersteuning bij het navigeren door dit proces, van het verzamelen van de benodigde documenten tot het daadwerkelijk indienen van de aanvraag.

Conclusie:

Een A1 verklaring is een cruciaal document voor iedereen die internationaal werkt. Het garandeert naleving van socialezekerheidswetten en biedt zekerheid over uw sociale bescherming. Voor hulp bij het aanvragen van een A1 verklaring, kunt u vertrouwen op SocialePremie. Neem contact met ons op voor professionele ondersteuning en een zorgeloze internationale werkervaring.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?