Wanneer Heeft U een A1 Verklaring Nodig voor Internationaal Werk?

19 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring is een document dat aantoont dat een werknemer of zelfstandige onderworpen blijft aan het socialezekerheidsstelsel van zijn of haar thuisland, ook al werkt die persoon tijdelijk in een ander EU/EER-land of Zwitserland. Wanneer Heb je een A1 Verklaring Nodig. Deze verklaring voorkomt dat men in meerdere landen socialezekerheidsbijdragen moet betalen.

Wanneer is een A1 Verklaring Nodig?

 1. Tijdelijke Detachering in het Buitenland: Als een werknemer tijdelijk wordt uitgezonden naar een ander EU/EER-land of Zwitserland, is een A1 verklaring nodig om aan te tonen dat de werknemer nog steeds bijdraagt aan het socialezekerheidsstelsel van het thuisland.

 2. Zelfstandigen die in het Buitenland Werken: Zelfstandigen die tijdelijk diensten verlenen in een ander EU/EER-land of Zwitserland hebben ook een A1 verklaring nodig om dubbele socialezekerheidsbijdragen te voorkomen.

 3. Werknemers met Meerdere Banen in Verschillende Landen: Voor werknemers die gelijktijdig in meer dan één EU/EER-land of Zwitserland werken, is het essentieel om een A1 verklaring te hebben om hun socialezekerheidsstatus te verduidelijken.

Belang van het Aanvragen van een A1 Verklaring:

Het Aanvraagproces:

 1. Aanvragen bij de Bevoegde Instantie: De A1 verklaring moet worden aangevraagd bij de socialezekerheidsinstelling in het thuisland.

 2. Benodigde Documentatie: Dit kan bestaan uit bewijs van werkgelegenheid, details van de werkgever, en de duur van de detachering.

 3. Verwerkingstijd: Afhankelijk van het land en de specifieke situatie, kan de verwerkingstijd variëren.

De Rol van SocialePremie:

Het aanvragen van een A1 verklaring kan complex en tijdrovend zijn. SocialePremie biedt deskundige hulp en begeleiding bij het navigeren door dit proces. Wij helpen bij het verzamelen van de benodigde documenten, het invullen van de aanvraag en het adviseren over de beste praktijken.

Conclusie:

Een A1 verklaring is essentieel voor iedereen die internationaal werkt binnen de EU, EER of Zwitserland. Het biedt wettelijke naleving, financiële bescherming en administratieve duidelijkheid. Voor hulp bij het aanvragen van een A1 verklaring, kunt u rekenen op de expertise van SocialePremie. Neem contact met ons op voor professionele ondersteuning en een zorgeloze internationale werkervaring.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?