Wanneer Moet U een A1 Verklaring Aanvragen voor Werken in het Buitenland?

19 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring is een officieel document uitgegeven door de socialezekerheidsautoriteiten van een land binnen de Europese Unie (EU), Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland. Wanneer een A1 Verklaring Aanvragen. Het bevestigt dat een werknemer of zelfstandige die tijdelijk buiten zijn of haar thuisland werkt, nog steeds bijdraagt aan het socialezekerheidsstelsel van dat thuisland.

Wanneer een A1 Verklaring Aanvragen?

 1. Voor Aanvang van Internationale Werkzaamheden: Het is belangrijk om de A1 verklaring aan te vragen voordat u begint met werken in een ander EU/EER-land of Zwitserland. Idealiter moet de aanvraag enkele weken of maanden voor vertrek worden gedaan om eventuele vertragingen te voorkomen.

 2. Bij Detachering of Uitzending: Wanneer een werknemer door een bedrijf wordt uitgezonden of gedetacheerd naar een ander land voor werk, moet een A1 verklaring worden aangevraagd. Dit geldt ook voor zelfstandigen die tijdelijk in een ander land gaan werken.

 3. Bij Verandering van Werklocatie: Als u al werkt in het buitenland en uw werklocatie verandert binnen de EU/EER of Zwitserland, moet u mogelijk een nieuwe A1 verklaring aanvragen of uw huidige verklaring laten aanpassen.

Belang van Tijdig Aanvragen:

Het Aanvraagproces:

 1. Contacteer de Bevoegde Instantie: Dit is meestal de socialezekerheidsinstelling in uw thuisland.

 2. Verzamel de Nodige Documentatie: Dit kan variëren afhankelijk van uw specifieke situatie.

 3. Houd rekening met Verwerkingstijd: De verwerkingstijd kan verschillen per land en situatie.

De Rol van SocialePremie:

Bij SocialePremie begrijpen we dat het aanvragen van een A1 verklaring ingewikkeld kan zijn. Wij bieden ondersteuning en advies gedurende het gehele proces, van het verzamelen van de nodige documentatie tot het daadwerkelijk indienen van uw aanvraag.

Conclusie:

Het tijdig aanvragen van een A1 verklaring is een cruciale stap voor een soepele en conforme internationale werkervaring. Voor hulp bij dit proces kunt u vertrouwen op de expertise van SocialePremie. Neem contact met ons op voor gedetailleerde ondersteuning en zorg voor een zorgeloze overgang naar uw internationale werkopdrachten.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?