Wanneer is een A1 Verklaring Nodig? Een Essentiële Gids voor Internationaal Werken

7 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring is een document dat aangeeft onder welk socialezekerheidsstelsel een persoon valt. Dit is met name relevant voor mensen die binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland werken, maar woonachtig zijn in een ander EU/EER-land of Zwitserland. Wanneer A1 Verklaring Nodig. Het toont aan dat de werknemer sociale zekerheidsbijdragen betaalt in het thuisland, en niet in het land waar tijdelijk wordt gewerkt.

Wanneer is een A1 Verklaring Nodig?

 1. Werken in een Ander EU/EER-land of Zwitserland: Wanneer een werknemer of zelfstandige tijdelijk naar een ander EU/EER-land of Zwitserland wordt uitgezonden, is een A1 verklaring vereist om aan te tonen waar de sociale zekerheidsbijdragen betaald worden.
 2. Gedetacheerde Werknemers: Voor gedetacheerde werknemers, die door hun werkgever tijdelijk naar een ander land worden gestuurd om daar te werken, is de A1 verklaring essentieel. Dit bevestigt dat zij onder de sociale zekerheidswetgeving van hun thuisland blijven vallen.
 3. Zelfstandigen die Tijdelijk in het Buitenland Werken: Zelfstandige ondernemers die tijdelijk in een ander EU/EER-land of Zwitserland werken, hebben ook een A1 verklaring nodig.
 4. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: De verklaring is noodzakelijk om te voorkomen dat men in twee landen sociale zekerheidsbijdragen betaalt.

Het Belang van de A1 Verklaring:

Conclusie:

Een A1 verklaring is onmisbaar voor werknemers en zelfstandigen die tijdelijk in een ander EU/EER-land of Zwitserland werken. Het biedt juridische bescherming, financiële voordelen, en administratieve helderheid. Bij SocialePremie zijn we gespecialiseerd in het begeleiden van professionals bij het verkrijgen van hun A1 verklaring. Neem contact met ons op voor meer informatie en ondersteuning, zodat u met vertrouwen en veiligheid kunt werken in het buitenland.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?