Wanneer is een A1-Verklaring Nodig? Uw Gids voor Internationaal Werk

12 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1-Verklaring?

De A1-verklaring is een document dat bevestigt onder welk land’s sociale zekerheidssysteem een werknemer of zelfstandige valt. Wanneer A1-Verklaring Nodig. Het is van belang voor personen die tijdelijk werken binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland, omdat het aantoont dat zij hun sociale zekerheidsbijdragen betalen in hun thuisland.

Waarom is een A1-Verklaring Nodig?

 1. Naleving van EU-regelgeving: Een A1-verklaring zorgt ervoor dat u voldoet aan de Europese regels voor sociale zekerheid.

 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: De verklaring helpt bij het vermijden van het betalen van sociale zekerheidsbijdragen in meerdere landen.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: Met een A1-verklaring blijft u aangesloten bij het sociale zekerheidssysteem van uw thuisland.

Wanneer is een A1-Verklaring Nodig?

 1. Tijdelijk Werken in een Ander EU/EER-Land of Zwitserland: Als u van plan bent om tijdelijk in een ander EU/EER-land of Zwitserland te werken, hebt u een A1-verklaring nodig.

 2. Detachering: Bij detachering door uw werkgever naar een ander land binnen de EU/EER of Zwitserland is een A1-verklaring vereist.

 3. Zelfstandigen die Tijdelijk in het Buitenland Werken: Zelfstandige ondernemers die projecten uitvoeren in andere EU/EER-landen of Zwitserland dienen ook een A1-verklaring aan te vragen.

 4. Meerdere Landen: Als u in meerdere EU/EER-landen of Zwitserland werkt, helpt de A1-verklaring om uw sociale zekerheidsstatus te verduidelijken.

Het Belang van het Tijdig Aanvragen:

Het is cruciaal om de A1-verklaring tijdig aan te vragen, idealiter voordat u met uw werk in het buitenland begint. Het werken zonder een geldige A1-verklaring kan leiden tot juridische problemen en financiële complicaties.

Conclusie:

De A1-verklaring is een onmisbaar document voor iedereen die internationaal werkt. Het verzekert dat u voldoet aan de Europese sociale zekerheidswetten en beschermt u tegen mogelijke juridische en financiële problemen. SocialePremie biedt deskundige begeleiding bij het navigeren door de vereisten voor een A1-verklaring. Neem contact met ons op voor ondersteuning en advies om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid bent op uw internationale werkzaamheden.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?