Veelgestelde Vragen over de A1 Verklaring: Uw Gids voor Internationale Werkzaamheden

19 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring is een certificaat dat bevestigt onder welk socialezekerheidsstelsel een werknemer of zelfstandige valt. Het wordt uitgegeven door de socialezekerheidsautoriteit van het thuisland en is bedoeld voor personen die tijdelijk werken in een ander EU-land, de EER of Zwitserland. Vragen A1 Verklaring. Deze verklaring toont aan dat de betrokkene socialezekerheidsbijdragen betaalt in het thuisland.

Veelgestelde Vragen over de A1 Verklaring:

 1. Waarom is een A1 Verklaring Nodig? De A1 verklaring is nodig om dubbele socialezekerheidsbijdragen te voorkomen en om te voldoen aan de socialezekerheidswetgeving van de EU. Het garandeert dat werknemers hun rechten in hun thuisland behouden, zelfs als ze tijdelijk in het buitenland werken.

 2. Hoe Vraag Ik een A1 Verklaring aan? De A1 verklaring moet worden aangevraagd bij de socialezekerheidsinstelling in uw thuisland. Dit vereist het verstrekken van informatie over uw werkgever, de duur van uw werkzaamheden in het buitenland en andere relevante details.

 3. Voor Hoe Lang is een A1 Verklaring Geldig? De geldigheidsduur van een A1 verklaring varieert, maar is meestal gelijk aan de duur van de detachering of opdracht in het buitenland, vaak tot een maximum van 24 maanden.

 4. Wat Gebeurt er als Mijn Situatie Verandert? Als uw werksituatie verandert, bijvoorbeeld als de duur van uw werk in het buitenland verlengd wordt, moet u een nieuwe A1 verklaring aanvragen of uw huidige verklaring laten aanpassen.

De Rol van SocialePremie:

Het begrijpen en navigeren door de complexiteit van de A1 verklaring kan uitdagend zijn. SocialePremie biedt expertise en ondersteuning bij het aanvragen van een A1 verklaring. Wij helpen bij het verzamelen van de benodigde documentatie, beantwoorden uw vragen en begeleiden u door het gehele proces.

Conclusie:

Een A1 verklaring is een onmisbaar document voor iedereen die internationaal werkt. Het biedt zekerheid over uw socialezekerheidsstatus en helpt bij het naleven van de wetgeving. Voor ondersteuning bij het aanvragen van een A1 verklaring en antwoorden op al uw vragen, kunt u vertrouwen op de diensten van SocialePremie. Neem contact op voor deskundige hulp en zorg voor een soepele internationale werkervaring.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?