Voorwaarden voor het Verkrijgen van een A1 Verklaring: Wat U Moet Weten

11 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring is een certificaat dat aantoont onder welk land’s sociale zekerheidssysteem een werknemer of zelfstandige valt. Voorwaarden A1 Verklaring. Dit document is van cruciaal belang voor personen die binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland werken, omdat het bevestigt dat zij hun sociale zekerheidsbijdragen betalen in hun thuisland.

Waarom is een A1 Verklaring Nodig?

 1. Naleving van EU-regelgeving: De A1 verklaring zorgt ervoor dat u voldoet aan Europese regels voor sociale zekerheid.

 2. Voorkomen van Dubbele Bijdragen: Het document helpt bij het voorkomen van het betalen van sociale zekerheidsbijdragen in meerdere landen.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: Met een A1 verklaring blijft u verbonden met het sociale zekerheidssysteem van uw thuisland.

Voorwaarden voor het Verkrijgen van een A1 Verklaring:

Om in aanmerking te komen voor een A1 verklaring, moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen:

 1. Werkzaam in een EU/EER-land of Zwitserland: U moet plannen hebben om in een van deze landen te werken of al daar werkzaam zijn.

 2. Aangesloten bij het Sociale Zekerheidssysteem van het Thuisland: U moet aangesloten zijn bij het sociale zekerheidssysteem van uw thuisland voordat u naar het buitenland gaat.

 3. Bewijs van Werk of Zelfstandige Activiteit: U moet kunnen aantonen dat u werkt als werknemer of zelfstandige. Dit kan door middel van een arbeidsovereenkomst of een bewijs van inschrijving bij een beroepsorganisatie.

 4. Tijdelijke Aard van de Werkzaamheden: De A1 verklaring is meestal bedoeld voor tijdelijke werkzaamheden in het buitenland. De definitie van ’tijdelijk’ kan variëren, maar is doorgaans niet langer dan 24 maanden.

Het Belang van het Voldoen aan de Voorwaarden:

Het niet voldoen aan de voorwaarden voor een A1 verklaring kan leiden tot juridische en financiële problemen, zoals het risico op dubbele sociale zekerheidsbijdragen en het niet naleven van lokale wetgeving.

Conclusie:

Een A1 verklaring is een belangrijk document voor iedereen die internationaal werkt. Het is essentieel om de voorwaarden voor het verkrijgen ervan te begrijpen en na te leven. SocialePremie kan u helpen bij het navigeren door het proces van het aanvragen van een A1 verklaring, zodat u aan alle eisen voldoet en met vertrouwen internationaal kunt werken. Neem contact met ons op voor professionele ondersteuning en advies.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?