Voorwaarden voor een A1-Verklaring: Alles Wat U Moet Weten

19 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1-Verklaring?

Een A1-verklaring is een certificaat dat aantoont onder welk socialezekerheidsstelsel een werknemer of zelfstandige valt. Voorwaarden A1-Verklaring. Deze verklaring bevestigt dat een persoon die tijdelijk in een ander EU/EER-land of Zwitserland werkt, bijdraagt aan het socialezekerheidsstelsel van zijn of haar thuisland.

Voorwaarden voor het Verkrijgen van een A1-Verklaring:

 1. Detacheringsstatus: De werknemer moet gedetacheerd zijn, wat betekent dat hij of zij tijdelijk in een ander land werkt terwijl hij of zij in dienst blijft van de werkgever in het thuisland.

 2. Duur van de Detachering: De A1-verklaring wordt meestal afgegeven voor de duur van de detachering, die over het algemeen niet langer mag zijn dan 24 maanden.

 3. Blijvende Banden met het Thuisland: De werknemer moet aantonen dat hij of zij blijvende banden heeft met het socialezekerheidsstelsel van het thuisland (bijvoorbeeld door middel van voortdurende betaling van socialezekerheidsbijdragen).

Het Belang van een A1-Verklaring:

 1. Naleving van Europese Wetgeving: Het helpt bij het naleven van de EU-regelgeving over sociale zekerheid.

 2. Voorkomen van Dubbele Socialezekerheidsbijdragen: Het vermijdt dat werknemers in meerdere landen socialezekerheidsbijdragen moeten betalen.

 3. Bescherming van Sociale Rechten: Het waarborgt dat werknemers toegang houden tot hun socialezekerheidsrechten in hun thuisland.

Hoe een A1-Verklaring Aan te Vragen:

 1. Aanvraagprocedure: De aanvraag dient ingediend te worden bij de socialezekerheidsinstelling in het thuisland.

 2. Benodigde Documenten: Dit omvat vaak een aanvraagformulier, bewijs van detachering en soms een arbeidsovereenkomst.

 3. Verwerkingstijd: De verwerkingstijd kan variëren afhankelijk van het land en de specifieke situatie.

De Rol van SocialePremie:

Bij SocialePremie begrijpen we dat het navigeren door de voorwaarden en het aanvraagproces van een A1-verklaring complex kan zijn. Wij bieden hulp en begeleiding bij het voldoen aan de voorwaarden, het verzamelen van de benodigde documenten en het soepel doorlopen van de aanvraagprocedure.

Conclusie:

Een A1-verklaring is cruciaal voor werknemers en zelfstandigen die internationaal werken, omdat het zorgt voor naleving van socialezekerheidswetten en bescherming biedt tegen juridische en financiële complicaties. Voor assistentie bij het voldoen aan de voorwaarden en het aanvragen van een A1-verklaring, kunt u rekenen op de expertise van SocialePremie. Neem contact met ons op voor professionele ondersteuning en een zorgeloze internationale werkervaring.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?