Verklaring A1 UWV: Een Onmisbaar Document voor Internationaal Werk

19 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een Verklaring A1 van het UWV?

De Verklaring A1 is een certificaat dat aangeeft onder welk socialezekerheidsstelsel een werknemer valt. Verklaring A1 UWV. Uitgegeven door het UWV, bevestigt deze verklaring dat een Nederlandse werknemer die tijdelijk in een ander EU-land, EER-land of Zwitserland werkt, onderworpen blijft aan het Nederlandse socialezekerheidsstelsel.

Het Belang van een Verklaring A1 van het UWV:

 1. Naleving van Europese Regelgeving: De A1 verklaring zorgt voor naleving van de Europese regels voor sociale zekerheid, wat essentieel is voor werknemers die internationaal werken.

 2. Voorkomen van Dubbele Socialezekerheidsbijdragen: Het helpt bij het voorkomen van het betalen van bijdragen in meer dan één land.

 3. Rechtszekerheid voor Werknemers: Het biedt duidelijkheid over de socialezekerheidsstatus van werknemers die over de grens werken.

Hoe een Verklaring A1 bij het UWV Aan te Vragen:

 1. Aanvraagprocedure: De aanvraag voor een Verklaring A1 wordt ingediend bij het UWV. Dit proces vereist nauwkeurige informatie over de werkgever en de duur van de werkzaamheden in het buitenland.

 2. Benodigde Documentatie: Het is belangrijk om alle relevante documenten zoals arbeidsovereenkomsten en bewijs van werkzaamheden bij de hand te hebben.

 3. Verwerkingstijd: De tijd die nodig is voor de verwerking van de aanvraag kan variëren, dus het is aan te raden dit ruim van tevoren te doen.

De Rol van SocialePremie:

Het navigeren door het aanvraagproces van een Verklaring A1 kan complex zijn, vooral voor wie niet bekend is met de procedures. SocialePremie biedt hulp bij dit proces, van het verzamelen van de benodigde documentatie tot het bieden van begeleiding bij het invullen van de aanvraagformulieren. Ons doel is om het aanvraagproces zo soepel en stressvrij mogelijk te maken.

Conclusie:

Een Verklar ing A1 van het UWV is een onmisbaar document voor Nederlandse werknemers die internationaal werken. Het waarborgt de naleving van socialezekerheidswetten en beschermt tegen juridische en financiële complicaties. Voor ondersteuning bij het aanvragen van uw Verklaring A1 kunt u vertrouwen op de expertise van SocialePremie. Neem contact op voor professionele hulp en zorg voor een zorgeloze internationale werkervaring.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?