UWV A1 Verklaring: Een Onmisbaar Document voor Internationaal Werk

11 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een officieel certificaat dat bevestigt onder welk socialezekerheidsstelsel een werknemer of zelfstandige valt. UWV A1 – Verklaring. Dit is vooral relevant voor Nederlandse burgers die tijdelijk werken binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland. Het document toont aan dat zij hun sociale zekerheidsbijdragen in Nederland betalen.

Waarom een A1 Verklaring Aanvragen via het UWV?

 1. Naleving van EU-regelgeving: De A1 verklaring zorgt ervoor dat werknemers en zelfstandigen voldoen aan de Europese regelgeving op het gebied van sociale zekerheid.

 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: Het helpt bij het vermijden van het betalen van sociale zekerheidsbijdragen in meerdere EU/EER-landen of Zwitserland.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: Met een A1 verklaring blijven professionals aangesloten bij het Nederlandse sociale zekerheidssysteem.

Het Aanvraagproces van een UWV A1 Verklaring:

 1. Vaststellen van de Behoefte: Bepaal of een A1 verklaring nodig is voor uw geplande internationale werk.

 2. Aanvragen bij het UWV: Neem contact op met het UWV voor het starten van uw aanvraag. Dit kan vaak online of telefonisch.

 3. Verzamelen van Benodigde Documentatie: Zorg voor alle relevante documenten, zoals werkgeversinformatie en details over uw werk in het buitenland.

 4. Indienen van de Aanvraag: Volg de instructies van het UWV voor het indienen van uw aanvraag.

 5. Ontvangst van de A1 Verklaring: Na goedkeuring ontvangt u uw A1 verklaring.

Belang van de UWV Verklaring:

Het niet hebben van een A1 verklaring kan leiden tot juridische en financiële problemen, waaronder het risico van dubbele bijdragen. Het is daarom cruciaal om dit document tijdig aan te vragen en mee te nemen tijdens uw werk in het buitenland.

Conclusie:

Een A1 verklaring verkregen via het UWV is essentieel voor Nederlandse professionals die internationaal werken. Het zorgt voor naleving van de wet en voorkomt complexe situaties met betrekking tot sociale zekerheidsbijdragen. Bij SocialePremie kunnen we u ondersteunen bij het aanvragen van uw A1 verklaring via het UWV, zodat u met vertrouwen en zekerheid uw internationale carrière kunt voortzetten. Neem contact met ons op voor professionele hulp en advies.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?