SVB A1 Verklaring voor ZZP’ers: Uw Paspoort voor Internationaal Ondernemen

11 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een officieel document dat aangeeft onder welk socialezekerheidsstelsel een ZZP’er valt. Dit document is essentieel voor ZZP’ers die binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland werken. SVB A1 Verklaring ZZP. Het bevestigt dat zij hun socialezekerheidsbijdragen in Nederland betalen, en niet in het land waar tijdelijk wordt gewerkt.

Waarom is een A1 Verklaring Noodzakelijk voor ZZP’ers?

 1. Wettelijke Naleving: De A1 verklaring zorgt ervoor dat ZZP’ers voldoen aan Europese socialezekerheidswetten tijdens hun werk in het buitenland.

 2. Voorkomen van Dubbele Bijdragen: Het helpt bij het vermijden van het betalen van socialezekerheidsbijdragen in meerdere landen.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: Het garandeert dat ZZP’ers verbonden blijven met het Nederlandse socialezekerheidssysteem.

Het Aanvraagproces van een SVB A1 Verklaring voor ZZP’ers:

 1. Vaststellen van de Behoefte: Overweeg of een A1 verklaring noodzakelijk is op basis van uw geplande internationale activiteiten.

 2. Aanvragen bij de SVB: De SVB behandelt A1 verklaringen in Nederland. ZZP’ers kunnen hun aanvraag starten via de website van de SVB of door direct contact op te nemen met de instelling.

 3. Verzamelen van Nodige Documentatie: Bereid documenten voor die uw ZZP-status en de aard van uw internationale werkzaamheden bevestigen.

 4. Indienen van de Aanvraag: Volg de instructies van de SVB nauwgezet om uw aanvraag in te dienen.

 5. Ontvangst en Gebruik van de A1 Verklaring: Na goedkeuring ontvangt u de A1 verklaring, die u bij u moet houden tijdens uw werkzaamheden in het buitenland.

Belang van de SVB A1 Verklaring voor ZZP’ers:

Een A1 verklaring is essentieel voor ZZP’ers die internationaal actief willen zijn. Het biedt niet alleen wettelijke bescherming, maar zorgt ook voor duidelijkheid en zekerheid over uw socialezekerheidsstatus.

Conclusie:

Het veiligstellen van een A1 verklaring via de SVB is een belangrijke stap voor ZZP’ers die overwegen internationaal te werken. Deze verklaring biedt de zekerheid en bescherming die nodig zijn om uw activiteiten over de grenzen heen uit te breiden. SVB A1 Verklaring ZZP. SocialePremie kan u ondersteunen bij het gehele proces, van aanvraag tot ontvangst van uw A1 verklaring. Neem contact met ons op voor deskundige hulp, zodat u met vertrouwen en zekerheid uw internationale ondernemingen kunt voortzetten.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?