SVB A1 Verklaring voor Zelfstandigen: Noodzaak voor Internationaal Ondernemen

11 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een officieel document dat aangeeft onder welk land’s socialezekerheidsstelsel een zelfstandige valt. SVB A1 Verklaring Zelfstandige. Dit is belangrijk voor zelfstandige ondernemers die tijdelijk in een ander EU-land, EER-land, of Zwitserland werken. Het toont aan dat zij hun socialezekerheidsbijdragen in Nederland betalen.

Waarom is een A1 Verklaring Noodzakelijk voor Zelfstandigen?

 1. Wettelijke Naleving: Het verzekert dat zelfstandigen voldoen aan Europese sociale zekerheidswetten tijdens hun werk in het buitenland.

 2. Voorkomen van Dubbele Bijdragen: Het helpt bij het vermijden van het betalen van sociale zekerheidsbijdragen in meerdere landen.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: Een geldige A1 verklaring garandeert dat zelfstandigen verbonden blijven met het Nederlandse sociale zekerheidssysteem.

Het Aanvraagproces van een SVB A1 Verklaring voor Zelfstandigen:

 1. Beoordelen van de Behoefte: Bepaal of u een A1 verklaring nodig heeft, afhankelijk van uw werklocatie en -duur in het buitenland.

 2. Contact Opnemen met de SVB: De SVB is verantwoordelijk voor het uitgeven van A1 verklaringen in Nederland. Zelfstandigen kunnen hun aanvraag starten via de SVB-website of door direct contact op te nemen.

 3. Verzamelen van Benodigde Documentatie: Dit kan onder meer bewijs van uw zelfstandige status en details over uw internationale activiteiten omvatten.

 4. Indienen van de Aanvraag: Volg de procedure van de SVB om uw aanvraag in te dienen. Zorgvuldigheid is belangrijk om vertragingen te voorkomen.

 5. Ontvangst van de A1 Verklaring: Na goedkeuring ontvangt u de A1 verklaring.

Het Belang van de SVB A1 Verklaring voor Zelfstandigen:

Een A1 verklaring is essentieel voor zelfstandige ondernemers die internationaal werken. Het biedt niet alleen wettelijke zekerheid, maar beschermt ook tegen financiële risico’s die voortvloeien uit onduidelijkheid over sociale zekerheidsbijdragen.

Conclusie:

Voor zelfstandigen die internationaal zakendoen, is het verkrijgen van een A1 verklaring via de SVB een cruciale stap. Deze verklaring zorgt voor naleving van de wet en financiële bescherming. SVB A1 Verklaring Zelfstandige. SocialePremie staat klaar om zelfstandige professionals te begeleiden bij het aanvragen van hun A1 verklaring. Neem contact met ons op voor deskundige hulp en advies, zodat u met vertrouwen uw internationale ondernemingen kunt voortzetten.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?