De SVB A1-Verklaring: Uw Paspoort voor Internationale Arbeid

19 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een SVB A1-Verklaring?

De A1-verklaring is een officieel document uitgegeven door de Sociale Verzekeringsbank, dat aangeeft onder welk socialezekerheidsstelsel een werknemer of zelfstandige valt. SVB A1-Verklaring. Het is bedoeld voor professionals die binnen de Europese Unie (EU), Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland werken. Deze verklaring bevestigt dat de persoon socialezekerheidsbijdragen betaalt in het land van herkomst, en niet in het land van tijdelijke werkzaamheden.

Waarom is een SVB A1-Verklaring Nodig?

 1. Naleving van EU-wetten: De A1-verklaring is een bewijs dat u zich houdt aan de Europese regels voor sociale zekerheid.

 2. Voorkomen van Dubbele Bijdragen: Het voorkomt dat u in meerdere landen socialezekerheidsbijdragen betaalt.

 3. Rechtszekerheid: Het biedt juridische duidelijkheid over uw socialezekerheidsstatus tijdens het werken in het buitenland.

Het Aanvragen van een SVB A1-Verklaring:

 1. Procedure: De aanvraag wordt gedaan bij de SVB en vereist nauwkeurige informatie over uw werkstatus, werkgever en de duur van de buitenlandse opdracht.

 2. Nodige Documentatie: Zorg ervoor dat u alle benodigde documentatie bij de hand heeft, zoals een werkcontract of opdrachtbevestiging.

 3. Verwerkingstijd: Houd rekening met de verwerkingstijd van de SVB, die kan variëren afhankelijk van de complexiteit van uw situatie.

De Rol van SocialePremie:

Bij SocialePremie begrijpen we dat het navigeren door het aanvraagproces van een A1-verklaring uitdagend kan zijn. Wij bieden ondersteuning en adviseren u bij het verzamelen van de juiste documentatie, het invullen van het aanvraagformulier en het volgen van uw aanvraag bij de SVB.

Conclusie:

Een A1-verklaring van de SVB is essentieel voor iedereen die internationaal werkt. Het zorgt voor naleving van socialezekerheidswetten en biedt financiële en juridische zekerheid. Voor ondersteuning bij het aanvragen van uw A1-verklaring kunt u rekenen op de expertise en ervaring van SocialePremie. Neem contact met ons op voor professionele begeleiding en zorg voor een soepele internationale werkervaring.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?