Alles wat u moet weten over de Limosa-aanvraag voor werken in België

4 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een Limosa-verklaring?

De Limosa-verklaring is een wettelijke vereiste voor buitenlandse werknemers en zelfstandigen die tijdelijk in België willen werken. Limosa-Aanvragen. Deze verklaring zorgt ervoor dat de Belgische overheid inzicht heeft in wie er binnen hun grenzen werkt, onder welke voorwaarden, en zorgt voor een eerlijke arbeidsmarkt.

Waarom is Limosa-aanvragen belangrijk?

Wettelijke Naleving: Het is wettelijk verplicht voor niet-residenten die in België willen werken. Zonder deze verklaring kunnen zowel de werkgever als de werknemer boetes krijgen.

Sociale Zekerheid: Het helpt bij het waarborgen van de rechten van werknemers op het gebied van sociale zekerheid en arbeidsvoorwaarden.

Transparantie in Werkomstandigheden: Het biedt de Belgische autoriteiten inzicht in de arbeidsomstandigheden van buitenlandse werknemers.

Hoe een Limosa-verklaring aan te vragen?

 1. Online Proces:
  De aanvraag wordt meestal online gedaan via de officiële Limosa-website.
 2. Informatie Vereist:
  Persoonlijke gegevens, details over de werkgever, en de aard van het werk zijn nodig.
 3. Bevestiging:
  Na het indienen ontvangt de aanvrager een bevestiging die moet worden meegenomen naar België.

Wie moet een Limosa-verklaring aanvragen?

Alle niet-residenten die in België willen werken, inclusief zelfstandigen, seizoensarbeiders, gedetacheerde werknemers, en anderen, moeten een Limosa-verklaring aanvragen.


Veelgestelde vragen:

Conclusie:

De Limosa-verklaring is een essentiële stap voor iedereen die in België wil werken. Door deze regelgeving na te leven, zorgt u ervoor dat uw werkervaring in België soepel en volgens de wet verloopt. Voor meer informatie en ondersteuning bij het aanvragen van uw Limosa, staat SocialePremie altijd voor u klaar.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?