Limosa Aanvragen vanuit Nederland: Uw Gids voor Werken in België

5 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een Limosa-Verklaring?

Een Limosa-verklaring is een meldingsplicht voor alle buitenlandse werknemers en zelfstandigen die tijdelijk in België willen werken. Limosa Aanvragen Nederland. Het is een systeem dat door de Belgische overheid is opgezet om inzicht te krijgen in de buitenlandse arbeidskrachten die in België werkzaam zijn.

Waarom Limosa Aanvragen vanuit Nederland?

 1. Wettelijke Verplichting: Voor Nederlanders die in België willen werken, is het aanvragen van een Limosa-verklaring wettelijk verplicht.
 2. Bescherming van Arbeidsrechten: Deze verklaring zorgt ervoor dat Nederlandse werknemers in België onder dezelfde voorwaarden werken als Belgische werknemers.
 3. Naleving van Sociale Zekerheid: Het helpt bij het handhaven van de sociale zekerheidsbijdragen en -rechten van de werknemer.

Hoe een Limosa Aanvragen vanuit Nederland?

 1. Online Procedure: De aanvraag van een Limosa-verklaring gebeurt online via de officiële Limosa-website van de Belgische overheid.
 2. Benodigde Informatie: Persoonlijke informatie, details over de werkgever in België, en de aard van het werk zijn vereist voor de aanvraag.
 3. Bevestiging: Na het indienen ontvangt de aanvrager een bevestiging, die als bewijs dient tijdens het verblijf in België.

Voor Wie is de Limosa-verklaring Bedoeld? Elke Nederlandse werknemer of zelfstandige die in België wil werken, moet een Limosa-verklaring aanvragen. Dit geldt voor zowel korte als langere werkperioden.

Veelgestelde Vragen:

Conclusie:

Voor Nederlanders die in België willen werken, is het essentieel om een Limosa-verklaring aan te vragen. Dit zorgt niet alleen voor naleving van de Belgische wetgeving, maar beschermt ook de rechten en het welzijn van de Nederlandse werknemers. SocialePremie kan u begeleiden bij elke stap van dit proces.

Heeft u vragen over het aanvragen van een Limosa-verklaring vanuit Nederland, of heeft u ondersteuning nodig bij dit proces? Ons team bij SocialePremie staat klaar om u te helpen met deskundig advies en praktische hulp.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?