Limosa Aanvragen als ZZP’er: Uw Sleutel tot Werken in België

5 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een Limosa-Verklaring?

De Limosa-verklaring is een meldingsplicht ingesteld door de Belgische overheid voor alle buitenlandse werknemers en zelfstandigen die in België werken. Limosa Aanvragen als ZZP. Het dient als een formeel bewijs van melding bij de Belgische autoriteiten.

Waarom is een Limosa-verklaring Noodzakelijk voor ZZP’ers?

 1. Wettelijke Vereiste: Voor ZZP’ers die in België willen werken, is het aanvragen van een Limosa-verklaring verplicht.
 2. Bescherming van Rechten: Deze verklaring helpt om de arbeidsrechten en sociale zekerheid van de ZZP’er in België te waarborgen.
 3. Voorkoming van Juridische Problemen: Zonder Limosa-verklaring loopt u het risico op boetes en juridische complicaties in België.

Hoe Vraagt een ZZP’er een Limosa aan?

 1. Online Proces: De Limosa-verklaring kan online worden aangevraagd via de officiële website van de Belgische overheid.
 2. Benodigde Informatie: U dient uw persoonlijke gegevens, informatie over uw activiteiten in België, en bewijs van uw status als zelfstandige te verstrekken.
 3. Bevestiging: Na de aanvraag ontvangt u een bevestiging, die dient als bewijs van uw melding.

Wie Moet een Limosa Aanvragen? Elke ZZP’er die in België werkzaamheden wil verrichten, moet een Limosa-verklaring aanvragen, ongeacht de duur van het werk.

Veelgestelde Vragen:

Conclusie:

Het aanvragen van een Limosa-verklaring is een essentiële stap voor elke ZZP’er die in België wil werken. Deze verklaring zorgt voor naleving van de Belgische wetgeving en beschermt uw rechten als zelfstandige. Limosa Aanvragen als ZZP. SocialePremie staat klaar om u te helpen bij het navigeren door dit proces.

Heeft u als ZZP’er hulp nodig bij het aanvragen van een Limosa-verklaring? Neem contact op met SocialePremie voor deskundig advies en ondersteuning op maat.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?