Limosa A1 Verklaring: Een Essentiële Gids voor Werken in België

11 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een Limosa A1 Verklaring?

De Limosa – A1 verklaring is een specifiek document voor werknemers die tijdelijk in België werken. ‘Limosa’ verwijst naar de online meldingsplicht in België voor buitenlandse werknemers en zelfstandigen. De verklaring, die deel uitmaakt van deze melding, bevestigt onder welk land’s sociale zekerheidssysteem de werknemer valt.

Waarom is de Limosa – A1 Verklaring Nodig?

 1. Naleving van Belgische Wetgeving: Voor buitenlandse werknemers die in België werken, is het verplicht om een Limosa-melding te doen, inclusief de A1 verklaring.

 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: De A1 verklaring toont aan dat de werknemer sociale zekerheidsbijdragen betaalt in het thuisland, wat dubbele bijdragen in België voorkomt.

 3. Juridische Zekerheid: Het biedt juridische zekerheid over de sociale zekerheidsstatus van de werknemer in België.

Het Proces van de Limosa – A1 Verklaring:

 1. Online Melding via Limosa: Werkgevers of zelfstandigen moeten de buitenlandse werknemer aanmelden via het Limosa-systeem voordat het werk in België begint.

 2. Verstrekken van de A1 Verklaring: De A1 – verklaring, verkregen via de sociale zekerheidsinstelling in het thuisland, moet als onderdeel van deze melding worden verstrekt.

 3. Documentatie Verzamelen: Zorg voor alle benodigde documenten, waaronder werkgeversinformatie en details over de werkzaamheden in België.

 4. Bevestiging van de Melding: Na het voltooien van de Limosa-melding ontvangt de werknemer een bevestiging, die meegenomen moet worden naar België.

Belang van de Limosa A1 Verklaring:

Het niet voldoen aan de Limosa-verplichting en het niet hebben van een geldige A1 verklaring kan leiden tot boetes en juridische problemen in België. Het is daarom essentieel voor zowel werkgevers als werknemers om deze procedures serieus te nemen.

Conclusie:

De A1 – verklaring is een onmisbaar onderdeel van het werken in België voor buitenlandse professionals. Het zorgt voor naleving van de Belgische wetgeving en biedt bescherming tegen mogelijke juridische complicaties. SocialePremie biedt ondersteuning bij het navigeren door het Limosa-systeem en het verkrijgen van de benodigde A1 – verklaring. Neem contact met ons op voor uitgebreide hulp en zorg voor een soepele werkervaring in België.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?