Het Belang van het Aanvragen van een Limosa A1-Verklaring voor Werken in België.

5 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een Limosa A1-Verklaring?

De Limosa A1-verklaring is een document dat vereist is voor EU-burgers die in een ander EU-land werken, zoals België. Limosa A1-Verklaring Aanvragen. Het is een bewijs dat deze werknemers bijdragen aan de sociale zekerheid in hun thuisland en vrijstelt hen van bepaalde sociale bijdragen in het werkland.

Waarom is de Limosa A1-Verklaring Noodzakelijk?

 1. Wettelijke Naleving: Het hebben van een Limosa A1-verklaring is wettelijk verplicht voor werknemers die tijdelijk in België werken maar sociaal verzekerd zijn in hun thuisland.
 2. Voorkomen van Dubbele Bijdragen: Het helpt bij het vermijden van dubbele sociale zekerheidsbijdragen – in zowel het thuisland als het werkland.
 3. Erkenning van Werknemersrechten: De verklaring garandeert dat de werknemers hun rechten op sociale zekerheid behouden in hun thuisland, terwijl ze in België werken.

Hoe een Limosa A1-Verklaring Aanvragen?

 1. Aanvraag bij Thuisland Autoriteiten: De aanvraag moet worden ingediend bij de socialezekerheidsinstelling van het land waar de werknemer sociaal verzekerd is.
 2. Informatie Nodig: Basispersoonsgegevens, informatie over de werkgever, en details over de werkzaamheden in België zijn vereist.
 3. Procesduur: De duur van het aanvraagproces kan variëren, dus het is aanbevolen dit tijdig te doen vóór aanvang van het werk in België.

Voor Wie is de Limosa A1-Verklaring Bedoeld? De verklaring is bedoeld voor werknemers die in een EU-lidstaat sociaal verzekerd zijn en tijdelijk in een ander EU-land, zoals België, gaan werken.

Veelgestelde Vragen:

Conclusie:

Het aanvragen van een Limosa A1-verklaring is een essentiële stap voor EU-burgers die in België willen werken. Door te voldoen aan deze vereiste, zorgt u voor naleving van de wet en behoud van uw sociale zekerheidsrechten. SocialePremie staat klaar om u te ondersteunen bij het navigeren door dit proces.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van uw Limosa A1-verklaring of heeft u vragen over werken in België? SocialePremie biedt deskundige assistentie en advies. Neem vandaag nog contact met ons op!


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?