Limosa A1 Aanvragen: Uw Belangrijke Gids voor Werken in België

5 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een Limosa A1 Verklaring?

De Limosa A1 verklaring is een document dat vereist is voor werknemers die in een ander EU-land werken, maar sociaal verzekerd zijn in hun eigen land. Limosa A1 Aanvragen. Het is een bewijs dat zij bijdragen aan de sociale zekerheid van hun thuisland, waardoor zij vrijgesteld worden van bepaalde bijdragen in het werkland, in dit geval België.

Waarom is de Limosa A1 Verklaring Noodzakelijk?

 1. Wettelijke Naleving: De Limosa A1 verklaring is een wettelijke vereiste voor werknemers die tijdelijk in België werken maar sociaal verzekerd zijn in een ander EU-land.
 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Bijdragen: Deze verklaring voorkomt dat werknemers zowel in hun thuisland als in België sociale zekerheidsbijdragen moeten betalen.
 3. Erkenning van Sociale Rechten: Het garandeert dat werknemers hun sociale zekerheidsrechten behouden in hun thuisland, terwijl ze in België werken.

Hoe Limosa A1 Aanvragen?

 1. Aanvraag bij Thuisland Autoriteiten: De aanvraag voor een Limosa A1 verklaring moet worden ingediend bij de socialezekerheidsinstelling van het land waar de werknemer sociaal verzekerd is.
 2. Vereiste Documentatie: Basispersoonsgegevens, informatie over de werkgever en details over de werkzaamheden in België zijn nodig.
 3. Verwerking en Bevestiging: De verwerkingstijd kan variëren, maar over het algemeen ontvangen werknemers de verklaring snel na de aanvraag.

Voor Wie is de Limosa A1 Verklaring Bedoeld? De Limosa A1 verklaring is bedoeld voor werknemers die in een EU-lidstaat sociaal verzekerd zijn en tijdelijk in een ander EU-land, zoals België, gaan werken.

Veelgestelde Vragen:

Conclusie:

Het aanvragen van een Limosa A1 verklaring is essentieel voor EU-burgers die in België willen werken en verzekerd zijn in hun eigen land. Deze verklaring zorgt voor naleving van de wet en behoud van sociale zekerheidsrechten. SocialePremie kan u ondersteunen bij het navigeren door dit proces.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een Limosa A1 verklaring of heeft u vragen over werken in België? SocialePremie biedt deskundige assistentie en advies. Neem contact met ons op voor professionele ondersteuning.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?