Hoe vraag ik een Limosa aan?

5 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Het werken met buitenlandse werknemers in België brengt enkele administratieve verplichtingen met zich mee, waarvan het aanvragen van een Limosa-attest een cruciale stap is. Dit document is essentieel om te voldoen aan de Belgische regelgeving en om boetes te voorkomen. Hier is een stapsgewijze gids over hoe je een Limosa-attest kunt aanvragen.

Stap 1: Voorbereiding en Identificatie

Voordat je begint met de aanvraag, zorg ervoor dat je alle benodigde informatie hebt verzameld. Dit omvat details over het tijdelijke werk, de duur van het verblijf, de identiteit van de werknemer, en andere relevante informatie.

Stap 2: Toegang tot het Limosa Online Portaal

Ga naar het officiële Limosa aanvraagformulier en log in met je account of maak een nieuwe account aan als je er nog geen hebt.

Stap 3: Navigeer naar de Aanvraagsectie

Eenmaal ingelogd, zoek de sectie voor het indienen van een nieuwe aanvraag. Dit kan variëren op basis van de specifieke interface, maar meestal is er een duidelijke knop of link voor nieuwe aanvragen.

Stap 4: Vul de Gegevens in

Begin met het invullen van de vereiste gegevens. Dit omvat informatie over het bedrijf, de werknemer, het tijdelijke werk, de duur van het verblijf, en andere relevante details. Zorg ervoor dat alle gegevens correct en volledig zijn ingevuld.

Stap 5: Documentatie Toevoegen

Mogelijk moet je ook bepaalde documenten bijvoegen, zoals een kopie van het arbeidscontract, een kopie van het paspoort van de werknemer, of andere relevante papieren. Controleer de vereisten zorgvuldig en voeg alle benodigde documenten toe.

Stap 6: Verzenden en Betalen

Nadat alle gegevens zijn ingevuld en de documentatie is toegevoegd, dien je de aanvraag in. In sommige gevallen moet je ook een vergoeding betalen voor de verwerking van de aanvraag. Zorg ervoor dat je alle stappen voltooit om de aanvraag correct in te dienen.

Stap 7: Controle en Goedkeuring

Na het indienen van de aanvraag zal de Belgische overheid deze beoordelen. Ze controleren of alle gegevens correct zijn en of aan alle vereisten is voldaan. Na goedkeuring wordt het Limosa-attest gegenereerd.

Stap 8: Ontvang het Limosa-attest

Zodra de aanvraag is goedgekeurd, ontvang je het Limosa-attest. Dit document fungeert als een vergunning voor de buitenlandse werknemer om legaal in België te werken.

Conclusie

Het aanvragen van een Limosa-attest kan een gestructureerd proces zijn, maar door deze stapsgewijze gids te volgen, kun je ervoor zorgen dat je aan alle vereisten voldoet. Het tijdig en nauwkeurig indienen van de aanvraag is essentieel om juridische complicaties te voorkomen en een soepele internationale tewerkstelling in België te garanderen.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

  • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

  • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

  • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

  • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

  • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

  • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

  • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?