Hoe Lang Mag Je Werken in Nederland met een A1 Verklaring?

18 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring is een document dat aantoont onder welk socialezekerheidsstelsel een werknemer valt. Deze verklaring is cruciaal voor werknemers binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER) en Zwitserland die tijdelijk in een ander land werken. Hoe Lang Mag Je Werken in Nederland met een A1 Verklaring. Het bevestigt dat ze socialezekerheidsbijdragen betalen in hun thuisland.

Belang van de A1 Verklaring:

 1. Naleving van EU-wetgeving: De A1 verklaring zorgt ervoor dat werknemers voldoen aan de Europese socialezekerheidswetten.

 2. Voorkomen van Dubbele Bijdragen: Het voorkomt dat werknemers socialezekerheidsbijdragen moeten betalen in zowel hun thuisland als het gastland.

 3. Rechtszekerheid: Het biedt duidelijkheid over de socialezekerheidsverplichtingen van de werknemer.

Hoe Lang Mag Je Werken in Nederland met een A1 Verklaring?

 1. Duur van de Detachering: De A1 verklaring wordt over het algemeen afgegeven voor de duur van de detachering. In veel gevallen is dit voor een maximale periode van 24 maanden.

 2. Verlenging: Een verlenging van de detachering en dus de A1 verklaring is mogelijk, maar dit moet worden aangevraagd en goedgekeurd door de socialezekerheidsinstantie van het thuisland.

 3. Regels en Voorwaarden: De exacte duur en voorwaarden kunnen variëren afhankelijk van bilaterale overeenkomsten tussen landen en specifieke regelgeving.

Het Aanvraagproces en Duurbeheer:

 1. Tijdige Aanvraag: Het is belangrijk om de A1 verklaring ruim voor het begin van de werkzaamheden in Nederland aan te vragen.

 2. Documentatie van de Duur: Bij de aanvraag moet duidelijk worden aangegeven hoe lang de werkperiode in Nederland zal zijn.

 3. Bij Verlenging: Indien een verlenging van de werkperiode nodig is, dient dit tijdig te worden gecommuniceerd met de socialezekerheidsinstantie.

Gevolgen van het Overschrijden van de Duur:

Het overschrijden van de toegestane duur zonder goedkeuring kan leiden tot juridische en financiële complicaties, zoals het verlies van de A1 status en mogelijke dubbele socialezekerheidsbijdragen.

Rol van SocialePremie:

SocialePremie biedt ondersteuning en advies bij het aanvraagproces van de A1 verklaring en bij vragen over de duur van werkzaamheden in Nederland onder deze verklaring. Wij helpen bij het navigeren door de complexiteit van internationale sociale zekerheid.

Conclusie:

Werken in Nederland met een A1 verklaring biedt vele voordelen, maar het is essentieel om de duur van deze detachering goed te beheren. Het begrijpen van de regels en het tijdig aanvragen en eventueel verlengen van de A1 verklaring is cruciaal. Voor professionele hulp en advies over uw A1 verklaring en werkduur in Nederland kunt u terecht bij SocialePremie. Neem contact op voor deskundige ondersteuning.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?