Hoe kom ik van IVR/EVR af?

7 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Het kan gebeuren dat je financiële situatie een hobbelige weg kent en dat dit resulteert in een negatieve registratie in het Interne Verwijzings Register (IVR) of het Externe Verwijzings Register (EVR) bij banken. Dit kan gevolgen hebben voor je kredietwaardigheid en toegang tot financiële diensten. Gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om van deze registraties af te komen en je financiële gezondheid te herstellen. In dit artikel bekijken we enkele strategieën en tips om deze uitdagingen aan te gaan.

 1. Begrijp de Registratie:
  Voordat je actie onderneemt, is het belangrijk om de reden achter de registratie te begrijpen. Verkrijg gedetailleerde informatie over wat heeft geleid tot de negatieve registratie in het IVR/EVR. Dit stelt je in staat om gerichter stappen te ondernemen.

 2. Communiceer met de Bank:
  Neem contact op met de betrokken bank om de situatie te bespreken. Soms kan een openhartig gesprek leiden tot een begrip van beide kanten. Banken zijn soms bereid om samen te werken en flexibele regelingen te treffen om de situatie op te lossen.

 3. Betaal Achterstanden:
  Als de registratie het gevolg is van betalingsachterstanden, probeer dan zo snel mogelijk deze achterstanden in te lopen. Betalingsregelingen kunnen worden overwogen om de schuld af te lossen. Het tonen van inzet om de situatie recht te zetten, kan positief worden beoordeeld door de bank.

 4. Herstelplan Opstellen:
  Werk aan een gedetailleerd herstelplan waarin je laat zien hoe je financiële stabiliteit wilt bereiken. Dit plan kan informatie bevatten over budgettering, aflossingsplannen en stappen die je neemt om herhaling te voorkomen.

 5. Vraag om Heroverweging:
  Als je met succes betalingsachterstanden hebt ingelopen en je financiële situatie is verbeterd, overweeg dan om de bank te vragen de registratie te heroverwegen. Het kan zijn dat ze bereid zijn om de registratie te verwijderen of aan te passen.

 6. Schakel Hulp In:
  Als je het moeilijk vindt om zelf met de situatie om te gaan, overweeg dan hulp in te schakelen van een financieel adviseur of een jurist. Zij kunnen je begeleiden bij het opstellen van een effectief herstelplan.

 7. Houd Toezicht op je Kredietrapport:
  Zodra verbeteringen zijn aangebracht, houd regelmatig toezicht op je kredietrapport. Controleer of de negatieve registratie correct is bijgewerkt of verwijderd. Mochten er fouten zijn, neem dan onmiddellijk contact op met de betrokken instanties.

Conclusie:

Hoewel het verwijderen van een IVR/EVR registratie bij banken niet altijd eenvoudig is, is het niet onmogelijk. Het vereist toewijding, open communicatie en actiegericht herstel. Door verantwoordelijkheid te nemen voor je financiële situatie en stappen te zetten om verbeteringen aan te brengen, kun je de weg naar herstel bewandelen en je financiële gezondheid herstellen. Onthoud dat consistentie en geduld cruciaal zijn in dit proces.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?