Heeft een ZZP’er Nog een A1 Verklaring Nodig voor Internationaal Werk?

18 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring is een document dat aantoont onder welk socialezekerheidsstelsel een werknemer of zelfstandige valt. Heeftzzp nog een A1 Verklaring Nodig. Voor ZZP’ers die binnen de Europese Unie (EU), Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland werken, bevestigt deze verklaring dat ze onderworpen zijn aan het socialezekerheidsstelsel van hun thuisland.

Belang van een A1 Verklaring voor ZZP’ers:

 1. Naleving van EU-wetgeving: Een A1 verklaring zorgt ervoor dat ZZP’ers voldoen aan de Europese socialezekerheidswetten, wat juridische complicaties voorkomt.

 2. Voorkomen van Dubbele Bijdragen: Zonder een A1 verklaring kunnen ZZP’ers geconfronteerd worden met het betalen van socialezekerheidsbijdragen in meerdere landen.

 3. Duidelijkheid over Socialezekerheidsstatus: Het biedt duidelijkheid en zekerheid over waar de ZZP’er verzekerd is.

Heeft een ZZP’er een A1 Verklaring Nodig?

Ja, ZZP’ers hebben een A1 verklaring nodig wanneer zij tijdelijk in een ander EU/EER-land of Zwitserland werken. Deze verklaring is cruciaal om te garanderen dat zij alleen socialezekerheidsbijdragen betalen in hun thuisland en niet in het land van werk.

Het Aanvraagproces van een A1 Verklaring voor ZZP’ers:

 1. Wie Kan Aanvragen: ZZP’ers moeten zelf hun A1 verklaring aanvragen.

 2. Waar Aanvragen: De aanvraag dient te gebeuren bij de socialezekerheidsinstantie van het thuisland.

 3. Benodigde Documentatie: Dit omvat bewijs van zelfstandige activiteit en informatie over de aard en duur van het werk in het buitenland.

 4. Procedure: Het proces kan variëren, maar vereist meestal het invullen van een aanvraagformulier en het bijvoegen van de relevante documentatie.

Gevolgen van het Niet Hebben van een A1 Verklaring:

Het niet hebben van een A1 verklaring kan leiden tot juridische problemen en financiële sancties voor ZZP’ers. Het kan resulteren in het betalen van dubbele socialezekerheidsbijdragen in zowel het thuisland als het werkland.

Rol van SocialePremie:

SocialePremie begrijpt de complexiteit van internationale sociale zekerheid voor ZZP’ers. Wij bieden gespecialiseerde ondersteuning bij het aanvraagproces van de A1 verklaring, zodat u zich kunt concentreren op uw zakelijke activiteiten zonder zorgen over socialezekerheidskwesties.

Conclusie:

Voor ZZP’ers die internationaal werken, is de A1 verklaring een essentieel document om te voldoen aan socialezekerheidswetgeving en om dubbele bijdragen te voorkomen. Het is cruciaal om deze verklaring tijdig en correct aan te vragen. Heeftzzp nog een A1 Verklaring Nodig. SocialePremie staat klaar om u te helpen bij dit proces en zorgt ervoor dat u met vertrouwen internationaal kunt werken. Neem contact op voor deskundige ondersteuning en advies.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?