Heeft een ZZP’er nog een A1 Verklaring Nodig voor Internationaal Werk?

18 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een officieel document dat aangeeft onder welk land’s socialezekerheidsstelsel een werknemer of zelfstandige valt. Het is van cruciaal belang voor iedereen die werkzaam is binnen de Europese Unie (EU), Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland, waaronder ZZP’ers. Heeft ZZP nog een A1 Verklaring Nodig. Deze verklaring bevestigt dat de betreffende persoon socialezekerheidsbijdragen betaalt in het thuisland.

Waarom is een A1 Verklaring Noodzakelijk voor ZZP’ers?

 1. Naleving van EU-wetgeving: Voor ZZP’ers die in andere EU/EER-landen of Zwitserland werken, garandeert een A1 verklaring dat zij voldoen aan de lokale socialezekerheidswetgeving.

 2. Voorkomen van Dubbele Bijdragen: Zonder een A1 verklaring kunnen ZZP’ers geconfronteerd worden met het betalen van socialezekerheidsbijdragen in zowel het land van werk als hun thuisland.

 3. Rechtszekerheid: Het biedt duidelijkheid over de socialezekerheidsstatus en verplichtingen van de ZZP’er tijdens het werken in het buitenland.

Het Aanvraagproces van een A1 Verklaring voor ZZP’ers:

 1. Wie Kan Aanvragen: Als ZZP’er bent u zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van de A1 verklaring.

 2. Waar Aanvragen: De aanvraag wordt ingediend bij de socialezekerheidsinstantie in uw thuisland.

 3. Benodigde Documentatie: Dit omvat bewijs van uw zelfstandige status en informatie over uw werkzaamheden in het buitenland.

 4. Procedure: Het proces kan variëren per land, maar vereist meestal het invullen van een aanvraagformulier en het bijvoegen van de benodigde documentatie.

Het Belang van Tijdige Aanvraag:

Een tijdige aanvraag van de A1 verklaring is essentieel om zonder problemen internationaal te kunnen werken als ZZP’er. Vertragingen kunnen leiden tot juridische en financiële complicaties.

Rol van SocialePremie:

Bij SocialePremie begrijpen we de unieke uitdagingen die ZZP’ers ondervinden bij internationaal werk. Wij bieden ondersteuning bij het aanvraagproces van de A1 verklaring, zodat u zich kunt concentreren op uw zakelijke activiteiten.

Conclusie:

Voor ZZP’ers die internationaal werken, is de A1 verklaring een cruciaal document. Het zorgt voor naleving van de wet en biedt zekerheid over uw socialezekerheidsverplichtingen. Een correcte en tijdige aanvraag is van groot belang. Heeft ZZP nog een A1 Verklaring Nodig. Voor hulp bij dit proces kunt u rekenen op de expertise en ondersteuning van SocialePremie. Neem contact met ons op voor professionele hulp en zorg voor een soepele internationale werkervaring.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?