Formulier A1 Verklaring: Uw Sleutel tot Naleving bij Internationaal Werk

11 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een officieel document dat aantoont onder welk land’s sociale zekerheidssysteem een werknemer of zelfstandige valt. Dit is met name van belang voor personen die werken binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland. Formulier A1 Verklaring. Het bevestigt dat zij hun sociale zekerheidsbijdragen betalen in het thuisland, en niet in het land waar ze tijdelijk werken.

Waarom is een A1 Verklaring Nodig?

 1. Wettelijke Naleving: De A1 verklaring helpt bij het naleven van Europese sociale zekerheidswetten.

 2. Voorkomen van Dubbele Bijdragen: Het voorkomt dat werknemers en zelfstandigen in meerdere landen sociale zekerheidsbijdragen moeten betalen.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: Het zorgt ervoor dat werknemers aangesloten blijven bij het sociale zekerheidssysteem van hun thuisland.

Het Formulier voor de A1 Verklaring:

Het aanvragen van een A1 verklaring vereist het correct invullen van een specifiek formulier. Dit formulier is verkrijgbaar bij de nationale sociale zekerheidsinstelling en varieert per land. Het bevat secties over persoonlijke gegevens, werkgeverinformatie en details over de werkzaamheden in het buitenland.

Hoe het Formulier A1 Verklaring In te Vullen:

 1. Persoonlijke Informatie: Vul uw volledige naam, geboortedatum en socialezekerheidsnummer in.

 2. Werkgevergegevens: Geef informatie over uw werkgever of uw eigen bedrijf als zelfstandige.

 3. Details van Internationaal Werk: Beschrijf de aard van uw werk in het buitenland, inclusief landen en periodes.

 4. Verzamelen van Nodige Documenten: Voeg vereiste documenten toe zoals een arbeidsovereenkomst of bewijs van zelfstandige activiteiten.

 5. Indiening: Dien het formulier in bij de betreffende instantie, vaak de sociale zekerheidsinstelling in uw thuisland.

Conclusie:

Het correct invullen en indienen van het formulier voor de A1 verklaring is een essentiële stap voor elke professional die internationaal werkt. Het zorgt voor naleving van de wet, financiële bescherming en behoud van sociale zekerheidsrechten. SocialePremie staat klaar om u te ondersteunen bij het invullen van het A1 verklaringsformulier en andere aspecten van internationaal werken. Neem contact met ons op voor deskundige begeleiding en zorg ervoor dat uw internationale arbeidsactiviteiten soepel en conform de regelgeving verlopen.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?