Formulier A1 Verklaring SVB: Uw Sleutel tot Internationaal Werk

12 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een officieel document dat aangeeft onder welk land’s socialezekerheidsstelsel een werknemer of zelfstandige valt. Formulier A1 Verklaring SVB. Dit document is cruciaal voor personen die werken binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland, omdat het bevestigt dat zij hun socialezekerheidsbijdragen in Nederland betalen.

Waarom is een A1 Verklaring van de SVB Nodig?

 1. Naleving van EU-regelgeving: Het bezitten van een A1 verklaring van de SVB zorgt ervoor dat u voldoet aan de Europese socialezekerheidswetten.

 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: Het helpt bij het voorkomen van het betalen van bijdragen in zowel Nederland als het werkland.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: Het garandeert dat werknemers aangesloten blijven bij het Nederlandse socialezekerheidssysteem.

Het Formulier A1 Verklaring van de SVB:

Het Formulier A1 Verklaring van de SVB is het document dat moet worden ingevuld om de A1 verklaring aan te vragen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van dit formulier:

 1. Persoonlijke Gegevens: Informatie zoals uw naam, adres, en BSN (Burgerservicenummer).

 2. Werkgevergegevens: Details over uw werkgever, inclusief naam en adres van het bedrijf.

 3. Werkperiode en Locatie: Specificatie van de periode en het land waar u gaat werken.

 4. Reden van Aanvraag: Vermelding van de reden waarom u in het buitenland gaat werken.

 5. Ondertekening en Indiening: Na het invullen en ondertekenen van het formulier, dient het te worden ingediend bij de SVB.

Het Belang van het Formulier A1 Verklaring:

Het correct invullen en tijdig indienen van het Formulier A1 Verklaring bij de SVB is essentieel om wettelijke problemen en financiële complicaties tijdens uw werk in het buitenland te voorkomen.

Conclusie:

Een A1 verklaring van de SVB is een essentieel document voor iedereen die in het buitenland werkt. Het Formulier A1 Verklaring speelt een cruciale rol in het aanvraagproces. SocialePremie kan u helpen bij het correct invullen en indienen van dit formulier, zodat u met vertrouwen en volgens de regels uw internationale werkzaamheden kunt uitvoeren. Neem contact met ons op voor deskundige begeleiding en ondersteuning.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?