Hoe Lang Mogen Bulgaren Werken in Nederland met een A1 Verklaring

18 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring is een officieel document dat bevestigt onder welk land’s socialezekerheidsstelsel een werknemer valt. Het is essentieel voor werknemers binnen de Europese Unie (EU), inclusief Bulgarije, die in een ander EU-land zoals Nederland werken. Hoe Lang Mogen Bulgaren Werken in Nederland met een A1 Verklaring. De verklaring toont aan dat de werknemer socialezekerheidsbijdragen betaalt in het thuisland.

Belang van de A1 Verklaring voor Bulgaarse Werknemers:

 1. Naleving van EU-wetgeving: Een A1 verklaring zorgt ervoor dat Bulgaarse werknemers voldoen aan de Europese socialezekerheidswetten.

 2. Voorkomen van Dubbele Bijdragen: Het document voorkomt dat men in meerdere landen socialezekerheidsbijdragen betaalt.

 3. Rechtszekerheid: Het biedt juridische zekerheid over de socialezekerheidsverplichtingen van de werknemer in Nederland.

Hoe Lang Mogen Bulgaren Werken in Nederland met een A1 Verklaring?

 1. Standaard Detacheringstermijn: Over het algemeen wordt de A1 verklaring afgegeven voor de duur van de detachering, vaak tot maximaal 24 maanden.

 2. Verlenging: Een verlenging van de detachering en de A1 verklaring is mogelijk, maar moet worden goedgekeurd door de Bulgaarse socialezekerheidsinstantie.

 3. Specifieke Regels en Overeenkomsten: De exacte duur en voorwaarden kunnen variëren afhankelijk van bilaterale overeenkomsten en specifieke regelgeving tussen Bulgarije en Nederland.

Het Aanvraagproces en Duurbeheer:

 1. Tijdige Aanvraag: Zorg voor een tijdige aanvraag van de A1 verklaring, idealiter voor aanvang van de werkzaamheden in Nederland.

 2. Documentatie van Duur: Geef bij de aanvraag duidelijk de verwachte duur van de werkperiode in Nederland aan.

 3. Bij Verlenging: Communiceer tijdig met de Bulgaarse socialezekerheidsinstantie over eventuele verlenging van de werkperiode.

Gevolgen van Overschrijding van de Duur:

Overschrijding van de toegestane duur zonder goedkeuring kan leiden tot juridische problemen, waaronder het verlies van de A1 status en mogelijke financiële sancties.

Rol van SocialePremie:

SocialePremie biedt ondersteuning bij het aanvragen van de A1 verklaring en adviseert over de duur van werkzaamheden in Nederland voor Bulgaarse werknemers. Onze experts staan klaar om u te begeleiden bij elk aspect van de A1 verklaringsprocedure.

Conclusie:

Voor Bulgaarse werknemers die in Nederland willen werken, is een A1 verklaring onmisbaar. Het is belangrijk om de regels omtrent de werkduur goed te begrijpen en te zorgen voor een tijdige aanvraag en eventuele verlenging. SocialePremie kan u helpen bij dit proces, zodat u zorgeloos en legaal in Nederland kunt werken. Neem contact op voor professionele hulp en advies.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?