Aanvragen van een A1 Verklaring: Waarom en Hoe Dit Essentieel is voor Internationaal Werk

11 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een certificaat dat aangeeft onder welk land’s sociale zekerheidssysteem een werknemer of zelfstandige valt. Dit document is van vitaal belang voor professionals die binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland werken. Aanvragen A1 Verklaring. Het toont aan dat zij hun sociale zekerheidsbijdragen in hun thuisland betalen.

Waarom is het Aanvragen van een A1 Verklaring Nodig?

 1. Naleving van Europese Wetgeving: De A1 verklaring zorgt ervoor dat werknemers voldoen aan Europese sociale zekerheidswetten.

 2. Voorkomen van Dubbele Bijdragen: Het helpt dubbele bijdragen te voorkomen door duidelijkheid te scheppen over in welk land bijdragen verschuldigd zijn.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: Het garandeert dat werknemers aangesloten blijven bij het sociale zekerheidssysteem van hun thuisland.

Het Aanvraagproces van een A1 Verklaring:

 1. Vaststellen van de Behoefte: Bepaal of u een A1 verklaring nodig heeft op basis van uw werkplannen in het buitenland.

 2. Contacteer de Bevoegde Instantie: Dit is meestal de nationale sociale zekerheidsinstelling in uw thuisland.

 3. Verzamelen van Documentatie: Verzamel alle benodigde documenten, waaronder bewijs van werkgelegenheid of zelfstandige activiteit.

 4. Dien Uw Aanvraag In: Volg de aanwijzingen van de instantie voor het indienen van uw aanvraag. Dit kan vaak online of via een papieren formulier.

 5. Ontvangst van de A1 Verklaring: Na goedkeuring ontvangt u de A1 verklaring, die u moet bijhouden tijdens uw werk in het buitenland.

Conclusie:

Het aanvragen van een A1 verklaring is een essentiële stap voor professionals die internationaal werken. Het zorgt voor naleving van de wet, voorkomt juridische en financiële complicaties en garandeert het behoud van sociale zekerheidsrechten. Bij SocialePremie bieden we ondersteuning en advies bij het aanvragen van uw A1 verklaring, zodat u met volledige gemoedsrust uw internationale carrière kunt voortzetten. Neem contact met ons op voor deskundige hulp en zorg dat u goed voorbereid bent op uw internationale werkverplichtingen.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?