Aanvraag A1 Verklaring via SVB: Essentieel voor Internationale Werkzaamheden

11 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een officieel document dat bevestigt onder welk sociale zekerheidssysteem een werknemer of zelfstandige valt. Aanvraag A1 Verklaring SVB. Het is cruciaal voor personen die binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland werken, omdat het aantoont dat zij hun sociale zekerheidsbijdragen betalen in Nederland.

Waarom is een A1 Verklaring Nodig?

 1. Naleving van Europese Wetgeving: De A1 verklaring zorgt ervoor dat Nederlandse professionals voldoen aan de Europese sociale zekerheidswetgeving.

 2. Voorkomen van Dubbele Bijdragen: Zonder deze verklaring kunnen werknemers geconfronteerd worden met het betalen van bijdragen in zowel het thuisland als het werkland.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: Het document garandeert dat werknemers aangesloten blijven bij het Nederlandse sociale zekerheidssysteem.

Aanvraagproces van een A1 Verklaring via de SVB:

 1. Vaststellen van de Behoefte: Bepaal of u een A1 verklaring nodig heeft op basis van uw werklocatie en de duur van uw werk in het buitenland.

 2. Aanvragen bij de SVB: In Nederland wordt de A1 verklaring verstrekt door de Sociale Verzekeringsbank. Bezoek hun website of neem contact op voor informatie over het aanvraagproces.

 3. Verzamelen van Documentatie: Zorg voor alle benodigde documenten, waaronder bewijs van uw werkgelegenheid en informatie over uw werkgever.

 4. Dien Uw Aanvraag In: Volg de instructies van de SVB voor het indienen van uw aanvraag, meestal kan dit online.

 5. Ontvangst van de A1 Verklaring: Na goedkeuring ontvangt u uw A1 verklaring. Bewaar dit document zorgvuldig.

Conclusie:

Een A1 verklaring is onmisbaar voor Nederlandse professionals die in het buitenland werken. Het aanvragen van dit document via de SVB zorgt voor wettelijke bescherming en voorkomt onnodige complicaties met betrekking tot sociale zekerheidsbijdragen. Aanvraag A1 Verklaring SVB. Bij SocialePremie begrijpen we het belang van dit proces en bieden we ondersteuning en advies bij het aanvragen van uw A1 verklaring. Neem contact met ons op voor deskundige hulp, zodat u met volledige gemoedsrust uw internationale carrière kunt voortzetten.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?