Aanvraag A1 Verklaring voor DGA’s: Belangrijk voor Internationaal Ondernemen

12 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een certificaat dat aangeeft onder welk land’s socialezekerheidsstelsel een werknemer of zelfstandige, inclusief DGA’s, valt. Aanvraag A1 Verklaring DGA. Dit document is van cruciaal belang voor DGA’s die binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland werken, omdat het bevestigt dat zij hun sociale zekerheidsbijdragen in hun thuisland betalen.

Waarom is een A1 Verklaring Nodig voor DGA’s?

 1. Naleving van EU-regelgeving: Het zorgt ervoor dat DGA’s voldoen aan de Europese regelgeving voor sociale zekerheid.

 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: Het helpt te voorkomen dat DGA’s sociale zekerheidsbijdragen moeten betalen in zowel hun thuisland als het land van tewerkstelling.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: Met een A1 verklaring blijven DGA’s aangesloten bij het sociale zekerheidssysteem van hun thuisland.

Het Aanvraagproces van een A1 Verklaring voor DGA’s:

 1. Vaststellen van de Behoefte: Beoordeel of u als DGA een A1 verklaring nodig heeft op basis van uw internationale werkplannen.

 2. Aanvragen bij de Bevoegde Instantie: In veel gevallen dient de aanvraag ingediend te worden bij de sociale zekerheidsinstelling in uw thuisland.

 3. Verzamelen van Benodigde Documenten: Bereid alle relevante documenten voor, waaronder bewijs van uw status als DGA en informatie over uw onderneming.

 4. Indienen van de Aanvraag: Volg de aanwijzingen van de bevoegde instantie voor het indienen van uw aanvraag.

 5. Ontvangst van de A1 Verklaring: Na goedkeuring ontvangt u uw A1 verklaring.

Het Belang van de A1 Verklaring voor DGA’s:

Een A1 verklaring is essentieel voor DGA’s die internationaal werken. Het biedt wettelijke bescherming en helpt bij het navigeren door de complexiteit van internationale sociale zekerheidswetten.

Conclusie:

Voor DGA’s die hun zakelijke activiteiten uitbreiden naar het buitenland, is het verkrijgen van een A1 verklaring een belangrijke stap. Deze verklaring zorgt voor naleving van sociale zekerheidswetten en biedt bescherming tegen juridische en financiële complicaties. Aanvraag A1 Verklaring DGA. Bij SocialePremie kunnen we DGA’s ondersteunen bij het aanvragen van hun A1 verklaring, zodat zij met vertrouwen en zekerheid internationaal kunnen ondernemen. Neem contact met ons op voor professionele hulp en advies.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?