A1 Verklaring voor ZZP’ers met een Eenmanszaak: Een Onmisbare Gids voor Internationaal Ondernemen

15 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring is een officieel document dat aantoont onder welk land’s socialezekerheidsstelsel een ZZP’er valt. Dit is essentieel voor zelfstandige ondernemers die werkzaam zijn binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland. A1 Verklaring ZZP Eenmanszaak. Het toont aan dat de ZZP’er socialezekerheidsbijdragen betaalt in het thuisland, en niet in het land waar tijdelijk gewerkt wordt.

Waarom is een A1 Verklaring Nodig voor ZZP’ers met een Eenmanszaak?

 1. Naleving van EU-regelgeving: Voor ZZP’ers die in andere EU/EER-landen of Zwitserland werken, zorgt de A1 verklaring voor naleving van de Europese socialezekerheidswetten.

 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: Het voorkomt dat ZZP’ers in meerdere landen socialezekerheidsbijdragen moeten betalen.

 3. Juridische Zekerheid en Duidelijkheid: Het biedt duidelijkheid over de socialezekerheidsstatus en -verplichtingen van de ZZP’er in het buitenland.

Het Aanvraagproces van een A1 Verklaring voor ZZP’ers met een Eenmanszaak:

 1. Wie Kan Aanvragen: Als eigenaar van een eenmanszaak moet u zelf de A1 verklaring aanvragen.

 2. Waar Aanvragen: Dit gebeurt bij de socialezekerheidsinstantie in uw thuisland.

 3. Documentatie Vereist: Voor de aanvraag zijn documenten nodig die uw status als zelfstandige en de aard van uw internationale werkzaamheden bevestigen.

 4. Indienen van de Aanvraag: Volg de instructies van de betreffende socialezekerheidsinstantie voor het indienen van uw aanvraag.

Het Belang van Tijdige Aanvraag:

Het is belangrijk om de A1 verklaring tijdig aan te vragen, ruim voor het begin van uw werkzaamheden in het buitenland, om problemen en vertragingen te voorkomen.

Conclusie:

De A1 verklaring is een cruciaal document voor ZZP’ers met een eenmanszaak die internationaal werken. Het zorgt voor naleving van de wet en biedt duidelijkheid over socialezekerheidsverplichtingen. Een juiste en tijdige aanvraag is essentieel voor een soepele internationale bedrijfsvoering. A1 Verklaring ZZP Eenmanszaak. Voor ondersteuning bij het aanvraagproces van een A1 verklaring kan SocialePremie u de nodige begeleiding bieden. Neem contact met ons op voor professionele assistentie.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?