A1 Verklaring voor ZZP’ers in België: Alles Wat U Moet Weten

15 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring is een document dat aantoont onder welk land’s socialezekerheidsstelsel een zelfstandige valt. Dit is cruciaal voor ZZP’ers die werkzaam zijn binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland, waaronder België. A1 Verklaring ZZP Belgie. Het bevestigt dat de ZZP’er socialezekerheidsbijdragen betaalt in het thuisland.

Waarom is een A1 Verklaring Noodzakelijk voor ZZP’ers in België?

 1. Naleving van EU-regelgeving: De A1 verklaring zorgt ervoor dat ZZP’ers die in België werken, voldoen aan de Europese socialezekerheidswetten.

 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: Met een A1 verklaring vermijden ZZP’ers het risico van het betalen van bijdragen in zowel hun thuisland als België.

 3. Duidelijkheid over Sociale Zekerheidsstatus: De verklaring biedt duidelijkheid en zekerheid over de socialezekerheidsstatus van de ZZP’er tijdens het werk in België.

Het Aanvraagproces van een A1 Verklaring voor ZZP’ers in België:

 1. Wie Kan Aanvragen: Als ZZP’er moet u zelf de A1 verklaring aanvragen.

 2. Waar Aanvragen: Dit gebeurt bij de socialezekerheidsinstantie in uw thuisland.

 3. Documentatie Vereist: Dit omvat bewijs van uw status als zelfstandige en informatie over uw werkzaamheden in België.

 4. Indienen van de Aanvraag: Volg de aanwijzingen van de socialezekerheidsinstantie voor het indienen van de aanvraag.

Het Belang van Tijdige Aanvraag:

Het is essentieel om de A1 verklaring ruim voor de start van de werkzaamheden in België aan te vragen om problemen met socialezekerheidsbijdragen te voorkomen.

Conclusie:

Voor ZZP’ers die in België werken, is de A1 verklaring een onmisbaar document dat zorgt voor naleving van de wet en biedt duidelijkheid over hun socialezekerheidsstatus. Het aanvragen van de A1 verklaring is een belangrijke stap in de voorbereiding op grensoverschrijdend werk. A1 Verklaring ZZP Belgie. SocialePremie biedt ondersteuning bij het aanvraagproces van een A1 verklaring voor ZZP’ers in België. Neem contact met ons op voor professionele hulp en advies.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?