A1-Verklaring voor ZZP’ers: Essentieel voor Internationaal Succes

7 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1-Verklaring?

De A1-verklaring is een certificaat dat aantoont onder welk sociale zekerheidsstelsel een individu valt. Voor ZZP’ers die tijdelijk in een ander EU/EER-land of Zwitserland werken, bevestigt deze verklaring dat zij hun sociale zekerheidsbijdragen in hun thuisland blijven betalen. A1 – Verklaring ZZP. Dit voorkomt dat zij onderworpen zijn aan de sociale zekerheidswetten van het land waar zij tijdelijk werken.

Belang van de A1-Verklaring voor ZZP’ers:

 1. Wettelijke Naleving:
  De A1-verklaring helpt ZZP’ers om te voldoen aan Europese wetgeving, wat cruciaal is voor legaal werken in het buitenland.

 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen:
  Zonder een A1-verklaring lopen ZZP’ers het risico op het betalen van bijdragen in zowel het thuisland als het werkland. De A1-verklaring beschermt hen tegen deze dubbele last.

 3. Financiële en Administratieve Duidelijkheid:
  Het biedt helderheid over de betaling van sociale zekerheidsbijdragen, wat belangrijk is voor zowel de financiële planning als het voldoen aan administratieve eisen.

 4. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten:
  Het stelt ZZP’ers in staat om aangesloten te blijven bij hun nationale sociale zekerheidssysteem, waardoor zij hun rechten behouden, zoals pensioenopbouw en ziektekostenverzekering.

Het Aanvraagproces:

ZZP’ers kunnen de A1-verklaring aanvragen bij de sociale zekerheidsinstantie van hun thuisland. Dit proces vereist gedetailleerde informatie over hun werk, duur van de buitenlandse opdracht, en andere relevante details. Het is raadzaam om deze aanvraag tijdig te doen, vooral gezien de variërende verwerkingstijden.

Conclusie:

Voor ZZP’ers die binnen de EU, EER, of Zwitserland werken, is de A1-verklaring een essentieel document om te zorgen voor wettelijke naleving en financiële bescherming. Het zorgt voor duidelijkheid en continuïteit in hun sociale zekerheidsstatus. A1 – Verklaring ZZP. Bij SocialePremie begrijpen we de uitdagingen en kansen voor ZZP’ers in het internationale speelveld en staan klaar om u te ondersteunen bij het aanvragen van uw A1-verklaring. Neem contact met ons op voor deskundige hulp en advies, en zet de eerste stap naar een succesvolle internationale carrière als ZZP’er.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?