A1 Verklaring voor Zelfstandigen: Hoe en Waarom Aanvragen?

15 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring is een document dat aangeeft onder welk socialezekerheidsstelsel een werknemer of zelfstandige valt. Dit is van belang voor zelfstandigen die werkzaam zijn binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland. A1 Verklaring Zelfstandige Aanvragen. De verklaring bevestigt dat zij hun socialezekerheidsbijdragen in hun thuisland betalen.

Waarom is een A1 Verklaring Nodig voor Zelfstandigen?

 1. Naleving van EU-regelgeving: De A1 verklaring zorgt ervoor dat zelfstandigen die internationaal werken, voldoen aan de Europese socialezekerheidswetten.

 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: Zonder een A1 verklaring kunnen zelfstandigen geconfronteerd worden met de noodzaak om in meerdere landen bij te dragen.

 3. Juridische Zekerheid: Het biedt duidelijkheid over de socialezekerheidsstatus en verplichtingen van de zelfstandige in het buitenland.

Het Aanvraagproces van een A1 Verklaring voor Zelfstandigen:

 1. Wie Kan Aanvragen: Als zelfstandige moet u de A1 verklaring zelf aanvragen.

 2. Waar Aanvragen: De aanvraag wordt gedaan bij de socialezekerheidsinstantie in uw thuisland.

 3. Documentatie Vereist: Dit omvat bewijs van uw status als zelfstandige, zoals een inschrijving bij de Kamer van Koophandel, en informatie over uw werkzaamheden in het buitenland.

 4. Indienen van de Aanvraag: Volg de aanwijzingen van uw nationale socialezekerheidsinstantie voor het indienen van de aanvraag. Dit kan vaak online of per post.

Het Belang van Tijdige Aanvraag:

Het is belangrijk om uw A1 verklaring ruim voor het begin van uw werkzaamheden in het buitenland aan te vragen. Dit zorgt ervoor dat u voldoet aan de wettelijke vereisten en voorkomt problemen met socialezekerheidsbijdragen.

Conclusie:

Voor zelfstandigen die internationaal werken, is het verkrijgen van een A1 verklaring een cruciale stap in het waarborgen van naleving van de wet en het bieden van duidelijkheid over hun socialezekerheidsstatus. Door het volgen van de juiste procedures kunnen zelfstandigen ervoor zorgen dat ze volledig voorbereid zijn op hun internationale opdrachten. SocialePremie biedt ondersteuning bij het aanvraagproces van een A1 verklaring voor zelfstandigen. Neem contact met ons op voor deskundige hulp en begeleiding.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?