De A1 Verklaring en de Wet: Een Essentiële Gids voor Internationaal Werk

15 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring is een document dat aantoont onder welk land’s socialezekerheidsstelsel een werknemer of zelfstandige valt. Het is een belangrijk document voor mensen die binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland werken. A1 Verklaring Wet. Het toont aan dat zij hun socialezekerheidsbijdragen in hun thuisland betalen, en niet in het land waar ze tijdelijk werken.

De A1 Verklaring en de Wet:

 1. EU Verordeningen 883/2004 en 987/2009: Deze EU-verordeningen regelen de coördinatie van socialezekerheidsstelsels binnen de EU, EER en Zwitserland. De A1 verklaring is een direct gevolg van deze verordeningen en bevestigt dat de socialezekerheidsbijdragen in het thuisland worden betaald.

 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: De verordeningen zijn bedoeld om te voorkomen dat werknemers in meerdere landen bijdragen betalen, en de A1 verklaring is het bewijs dat aan deze regel wordt voldaan.

 3. Juridische Duidelijkheid: De A1 verklaring biedt juridische duidelijkheid over de socialezekerheidsstatus van de werknemer en zorgt ervoor dat de juiste wetgeving wordt toegepast.

Het Aanvraagproces van een A1 Verklaring:

 1. Wie Kan Aanvragen: Zowel werkgevers als werknemers kunnen een A1 verklaring aanvragen.

 2. Waar Aanvragen: De aanvraag moet worden ingediend bij de socialezekerheidsinstantie in het thuisland van de werknemer.

 3. Documentatie Vereist: Dit omvat informatie over de werkgever, de werknemer, en de aard en duur van de werkzaamheden in het buitenland.

 4. Procedure: Volg de aanwijzingen van de betreffende instantie voor het indienen van de aanvraag.

Het Belang van Tijdige Aanvraag:

Het is belangrijk om de A1 verklaring tijdig aan te vragen, ruim voor het begin van de werkzaamheden in het buitenland, om te voldoen aan de wettelijke vereisten.

Conclusie:

De A1 verklaring is een essentieel document voor iedereen die internationaal werkt, omdat het naleving van de EU-wetgeving waarborgt en zorgt voor duidelijkheid over socialezekerheidsverplichtingen. Het is belangrijk om deze tijdig aan te vragen om juridische complicaties te voorkomen. SocialePremie biedt ondersteuning bij het navigeren door het proces van de A1 verklaring. Neem contact met ons op voor professionele hulp en advies.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?