A1 Verklaring voor Werknemers: Een Onmisbaar Document voor Internationaal Werken

8 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een officieel document dat bevestigt onder welk socialezekerheidsstelsel een werknemer valt. Het is vooral relevant voor werknemers die tijdelijk in een ander land binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland werken. A1 Verklaring Werknemer. Het document toont aan dat de werknemer zijn of haar sociale zekerheidsbijdragen betaalt in het thuisland en niet in het land waar tijdelijk wordt gewerkt.

Waarom is een A1 Verklaring Nodig voor Werknemers?

 1. Wettelijke Naleving: De A1 verklaring helpt werknemers om te voldoen aan de Europese regelgeving met betrekking tot sociale zekerheid.

 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: Zonder een A1 verklaring kunnen werknemers het risico lopen om sociale zekerheidsbijdragen te betalen in zowel het thuisland als het gastland.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: De verklaring zorgt ervoor dat werknemers verbonden blijven aan het sociale zekerheidssysteem van hun thuisland.

Het Aanvraagproces van een A1 Verklaring voor Werknemers:

 1. Vaststellen van de Behoefte: Evalueer of u een A1 verklaring nodig heeft op basis van uw internationale werkplannen.

 2. Contacteer de Bevoegde Instantie: Dit is meestal de nationale sociale zekerheidsinstelling in uw thuisland.

 3. Documentatie Verzamelen: Verzamel alle benodigde documenten, zoals bewijs van werkgelegenheid en details over uw werkgever.

 4. Dien Uw Aanvraag In: Volg de aanwijzingen van de instantie voor het indienen van uw aanvraag.

 5. Ontvangst van de A1 Verklaring: Na goedkeuring ontvangt u uw A1 verklaring.

Conclusie:

Voor werknemers die internationaal actief zijn, is de A1 verklaring een cruciaal document. Het zorgt voor naleving van de wet, voorkomt dubbele bijdragen en garandeert het behoud van sociale zekerheidsrechten. SocialePremie is toegewijd aan het ondersteunen van werknemers bij het navigeren door het aanvraagproces van de A1 verklaring. Neem contact met ons op voor begeleiding en ondersteuning, zodat u met volledige gemoedsrust kunt werken in het buitenland.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?