A1 Verklaring: Wanneer Nodig voor Internationaal Werk?

7 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een document dat bevestigt onder welke sociale zekerheidswetgeving een werknemer of zelfstandige valt. Dit is vooral relevant binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), en Zwitserland. A1 Verklaring Wanneer Nodig. Het toont aan dat de betrokkene sociale zekerheidsbijdragen betaalt in het thuisland, zelfs wanneer hij of zij tijdelijk in een ander land werkt.

Wanneer is een A1 Verklaring Nodig?

 1. Tijdelijk Werken in een Ander EU/EER-Land of Zwitserland: De A1 verklaring is noodzakelijk voor werknemers die voor een korte periode uitgezonden worden naar een ander EU/EER-land of Zwitserland. Dit garandeert dat ze onder de sociale zekerheidswetgeving van hun thuisland blijven vallen.
 2. Gedetacheerde Werknemers: Voor werknemers die door hun werkgever tijdelijk naar een ander land worden gestuurd om daar te werken, is de A1 verklaring essentieel. Het bevestigt dat hun sociale zekerheidsbijdragen in het thuisland worden betaald.
 3. Zelfstandigen die Tijdelijk in het Buitenland Werken: Ook zelfstandige ondernemers die voor korte tijd in een ander EU/EER-land of Zwitserland werken, dienen een A1 verklaring aan te vragen.
 4. Voorkoming van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: De verklaring is noodzakelijk om te voorkomen dat men in twee landen sociale zekerheidsbijdragen betaalt. Dit biedt financiële duidelijkheid en zekerheid.

Het Belang van de A1 Verklaring:

Conclusie:

De A1 verklaring is een cruciaal document voor iedereen die binnen de EU, EER, of Zwitserland werkt en niet permanent in het gastland verblijft. Het zorgt voor naleving van de wet, financiële veiligheid, en behoud van sociale zekerheidsrechten. Bij SocialePremie begrijpen we het belang van deze verklaring en bieden we ondersteuning bij het aanvraagproces. Neem contact met ons op voor begeleiding en zorg dat u goed voorbereid bent op uw internationale werkervaring.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?