A1 Verklaring voor DGA’s: Waarom Essentieel voor Internationale Bedrijfsactiviteiten

14 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een officieel document dat aangeeft onder welk socialezekerheidsstelsel een werknemer, inclusief DGA’s, valt. Het is van groot belang voor DGA’s die werkzaam zijn binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland. A1 Verklaring voor DGA. Het document verzekert dat de DGA socialezekerheidsbijdragen betaalt in het thuisland en niet in het land van tijdelijke tewerkstelling.

Belang van een A1 Verklaring voor DGA’s:

 1. Naleving van EU-regelgeving: De A1 verklaring zorgt ervoor dat DGA’s die internationaal werken, voldoen aan de Europese socialezekerheidswetten.

 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: Het helpt DGA’s om te voorkomen dat zij in meerdere landen socialezekerheidsbijdragen moeten betalen.

 3. Juridische Zekerheid: Het biedt duidelijkheid en zekerheid over de socialezekerheidsstatus van de DGA tijdens het werk in het buitenland.

Het Aanvraagproces van een A1 Verklaring voor DGA’s:

 1. Wie Kan Aanvragen: DGA’s moeten zelf of via hun bedrijf de A1 verklaring aanvragen.

 2. Waar Aanvragen: De aanvraag dient te gebeuren bij de socialezekerheidsinstantie in het land waar het bedrijf gevestigd is.

 3. Documentatie Vereist: Dit omvat doorgaans informatie over de bedrijfsstructuur, het aandeelhouderschap, en de aard van de internationale activiteiten.

 4. Indienen van de Aanvraag: Volg de aanwijzingen van de betreffende instantie voor het indienen van de aanvraag.

 5. Ontvangst van de A1 Verklaring: Na goedkeuring ontvangt de DGA de A1 verklaring.

Het Belang van Tijdige Aanvraag:

Voor DGA’s is het essentieel om de A1 verklaring ruim voor het begin van de internationale activiteiten aan te vragen om te voldoen aan de wettelijke vereisten.

Conclusie:

De A1 verklaring is een essentieel document voor DGA’s die internationaal werken of zaken doen. Het zorgt voor naleving van de socialezekerheidswetten en biedt duidelijkheid en zekerheid over hun socialezekerheidsstatus. Een tijdige aanvraag en een correct beheer van de A1 verklaring zijn cruciaal voor een soepele internationale bedrijfsvoering. SocialePremie biedt deskundige hulp en begeleiding bij het aanvragen van een A1 verklaring voor DGA’s. Neem contact met ons op voor professioneel advies en ondersteuning.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?