A1 Verklaring via UWV: Een Onmisbaar Document voor Internationale Werkzaamheden

8 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een certificaat dat aantoont onder welk sociale zekerheidssysteem een werknemer of zelfstandige valt. Dit document is cruciaal voor Nederlandse professionals die tijdelijk in een ander EU-land, EER-land of Zwitserland werken. A1 Verklaring via UWV. Het bewijst dat zij hun sociale zekerheidsbijdragen betalen in Nederland, en niet in het land van tijdelijke werkzaamheid.

Het Belang van de A1 Verklaring:

 1. Wettelijke Naleving: De A1 verklaring verzekert dat u voldoet aan de Europese regelgeving op het gebied van sociale zekerheid.

 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: Zonder een A1 verklaring, kunnen werknemers het risico lopen om in meerdere landen sociale zekerheidsbijdragen te betalen.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: Met de A1 verklaring blijven werknemers aangesloten bij het Nederlandse sociale zekerheidssysteem.

Het Aanvraagproces via het UWV:

 1. Vaststellen van de Noodzaak: Beoordeel of u een A1 verklaring nodig heeft op basis van uw werkplannen in het buitenland.

 2. Aanvraag bij het UWV: In Nederland wordt de A1 verklaring uitgegeven door het UWV. U kunt de aanvraag starten door contact op te nemen met het UWV of via hun online platform.

 3. Verzamelen van Documentatie: Zorg voor alle benodigde documenten, zoals bewijs van uw werkgelegenheid en informatie over uw werkgever.

 4. Indienen en Volgen van de Aanvraag: Dien uw aanvraag in en volg de status via de communicatiekanalen van het UWV.

 5. Ontvangst van de A1 Verklaring: Na goedkeuring ontvangt u de A1 verklaring, die dient als bewijs van uw sociale zekerheidsstatus tijdens uw werk in het buitenland.

Conclusie:

De A1 verklaring is een essentieel document voor Nederlandse professionals die in het buitenland werken. Het aanvragen van dit document via het UWV zorgt voor juridische zekerheid en financiële bescherming. SocialePremie biedt deskundige ondersteuning in het aanvraagproces van de A1 verklaring via het UWV. Neem contact met ons op voor hulp en zorg dat uw internationale werkervaringen soepel en compliant verlopen.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?