A1 Verklaring SVB: Uw Sleutel tot Werken in het Buitenland

7 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring is een certificaat dat aantoont in welk land een persoon sociaal verzekerd is. A1 Verklaring SVB. Dit is cruciaal voor werknemers, zelfstandigen, en gedetacheerden die binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), en Zwitserland werken, maar in een ander EU/EER-land of Zwitserland wonen. Het bewijst dat de werknemer in het thuisland sociale zekerheidsbijdragen betaalt en niet in het land van tijdelijke werkzaamheden.

De Rol van de SVB bij de A1 Verklaring:

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) speelt een centrale rol in het proces van de A1 verklaring in Nederland. Zij is de instantie die het certificaat verstrekt, wat aangeeft onder welke sociale zekerheidswetgeving de aanvrager valt.

Waarom is een A1 Verklaring Nodig voor Werken in het Buitenland?

 1. Naleving van Europese Wetgeving: De A1 verklaring helpt bij het naleven van de Europese regelgeving betreffende sociale zekerheid.
 2. Voorkomen van Dubbele Bijdragen: Zonder de verklaring lopen werknemers het risico op het betalen van sociale zekerheidsbijdragen in zowel het thuisland als het gastland.
 3. Duidelijkheid en Zekerheid: Het biedt duidelijkheid voor werkgevers en werknemers over in welk land sociale zekerheidsbijdragen verschuldigd zijn.
 4. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: De verklaring zorgt ervoor dat werknemers hun rechten op sociale zekerheid in hun thuisland behouden.

Het Aanvraagproces via de SVB:

Het aanvragen van een verklaring bij de SVB vereist verschillende stappen, waaronder het verstrekken van informatie over de werkgever, de duur en aard van de werkzaamheden, en persoonlijke gegevens. De SVB beoordeelt deze aanvraag en verstrekt de A1 verklaring indien aan alle voorwaarden is voldaan.

Conclusie:

De A1 verklaring is een onmisbaar document voor iedereen die tijdelijk in een ander EU/EER-land of Zwitserland werkt. Het zorgt voor naleving van de wet, voorkomt dubbele bijdragen en behoudt de sociale zekerheidsrechten. SocialePremie is uw partner bij het aanvragen van een A1 verklaring via de SVB. Neem contact met ons op voor deskundige ondersteuning en zorg voor een soepele ervaring bij uw internationale werkavonturen.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?