A1-Verklaring via de SVB: Uw Sleutel tot Internationaal Werken

18 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1-Verklaring?

Een A1-verklaring is een officieel document dat bevestigt onder welk socialezekerheidsstelsel u valt wanneer u in een ander EU-land, de EER of Zwitserland werkt. A1-Verklaring SVB. Deze verklaring is van cruciaal belang omdat het aangeeft dat u uw socialezekerheidsbijdragen betaalt in uw thuisland, en niet in het land waar u tijdelijk werkt.

Belang van de A1-Verklaring:

 1. Naleving van EU-wetgeving: De A1-verklaring zorgt ervoor dat u voldoet aan de Europese wetgeving door te bevestigen dat u verzekerd bent in uw thuisland.

 2. Voorkomen van Dubbele Bijdragen: Zonder een A1-verklaring kunt u geconfronteerd worden met het betalen van bijdragen in zowel het werkland als het thuisland.

 3. Rechtszekerheid: Het biedt duidelijkheid over waar u sociale zekerheid verschuldigd bent, wat essentieel is voor zowel werknemers als werkgevers.

Het Aanvraagproces via de SVB:

 1. Wie Kan Aanvragen: Zowel werkgevers als werknemers kunnen een A1-verklaring aanvragen.

 2. Waar Aanvragen: U moet uw aanvraag indienen bij de SVB, de instantie die verantwoordelijk is voor de uitgifte van deze verklaringen in Nederland.

 3. Benodigde Documentatie: U moet bewijs leveren van uw werkstatus, gegevens over uw werkgever en de duur van uw werk in het buitenland.

 4. Procedure: De SVB heeft een specifieke procedure voor het aanvragen van een A1-verklaring. Het is belangrijk om deze stappen zorgvuldig te volgen om vertragingen te voorkomen.

Het Belang van Tijdige Aanvraag:

Het is van cruciaal belang om uw A1-verklaring ruim voor het begin van uw buitenlandse werkzaamheden aan te vragen. Dit zorgt ervoor dat u vanaf dag één voldoet aan de vereiste wetgeving.

Gevolgen van het Niet Hebben van een A1-Verklaring:

Zonder een A1-verklaring loopt u het risico op juridische en financiële complicaties, zoals dubbele bijdragen en mogelijke sancties van de autoriteiten in het werkland.

Rol van SocialePremie:

Bij SocialePremie begrijpen we de complexiteit van de A1-verklaring en het belang ervan voor uw internationale carrière. Ons team van experts kan u helpen met het aanvraagproces en zorgen voor naleving van alle relevante wet- en regelgeving. Wij bieden ondersteuning bij het verzamelen van de benodigde documentatie en adviseren u over de specifieke vereisten van de SVB.

Conclusie:

Een A1-verklaring is een cruciaal document voor professionals die in het buitenland werken. Het verzekert naleving van de EU-wetgeving en biedt zekerheid over uw socialezekerheidsverplichtingen. Een correcte en tijdige aanvraag via de SVB is essentieel voor een soepele internationale werkervaring. Neem voor hulp en advies contact op met SocialePremie. We staan klaar om u te begeleiden bij elke stap van dit belangrijke proces.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?