A1 Verklaring via de SVB: Contact en Informatie

14 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een officieel document dat aantoont onder welk land’s socialezekerheidsstelsel een werknemer of zelfstandige valt. A1 Verklaring SBV Contact. Het is cruciaal voor personen die binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland werken, aangezien het aangeeft dat zij hun socialezekerheidsbijdragen in hun thuisland betalen.

Waarom een A1 Verklaring van de SVB Noodzakelijk is voor Werken in het Buitenland:

 1. Naleving van EU-regelgeving: Het zorgt ervoor dat u voldoet aan de Europese regelgeving omtrent sociale zekerheid.

 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: Het voorkomt dat u in meerdere landen bijdraagt.

 3. Duidelijkheid over Uw Sociale Zekerheidsstatus: Het biedt helderheid over uw socialezekerheidsstatus tijdens uw werk in het buitenland.

Contact met de SVB voor de A1 Verklaring:

 1. Contactgegevens: De SVB is bereikbaar via hun website, e-mail, telefoon of post. De exacte contactgegevens vindt u op de website van de SVB.

 2. Aanvraagproces: Op de website van de SVB vindt u informatie over het aanvraagproces van de A1 verklaring. U kunt daar ook de nodige formulieren downloaden of de aanvraag online starten.

 3. Informatieverstrekking: Voor specifieke vragen over uw situatie of hulp bij het invullen van de aanvraag, kunt u direct contact opnemen met de SVB.

 4. Verwerkingstijd: Informeer bij de SVB naar de verwachte verwerkingstijd voor uw aanvraag, zodat u uw plannen daarop kunt afstemmen.

Het Belang van Tijdige Aanvraag en Communicatie:

Het is raadzaam om uw A1 verklaring ruim voor uw vertrek naar het buitenland aan te vragen en duidelijk te communiceren met de SVB over uw specifieke situatie.

Conclusie:

Een A1 verklaring is een essentieel document voor iedereen die in het buitenland werkt en de SVB speelt een cruciale rol in het verstrekken ervan. Een goede communicatie met de SVB en een tijdige aanvraag zorgen ervoor dat u volledig voorbereid bent op uw internationale werkervaring. A1 Verklaring SBV Contact. SocialePremie kan u ondersteunen bij het navigeren door het proces van het aanvragen van een A1 verklaring. Neem contact met ons op voor professionele hulp en advies.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?